Kas Hyundai lööb Kreekas tiimikäsud letti?

Copy
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul Foto: Valtteri Vainio / LEHTIKUVA / SIPA / Scanpix

Hyundai sõitjad läbisid Kreeka MM-ralli reedesed kiiruskatsed suuremate probleemideta. Nii läks meeskond laupäevale vastu kolmikjuhtimisega.

Eilse järel hoidis Kreeka MM-ralli üldjärjestuses liidripositsiooni Ott Tänak. Dani Sordo oli eestlase järel teine (+21,8). Talle järgnes Thierry Neuville (+45,2).

Parima Toyota sõitjana platseerus Sébastien Ogier reedese päeva järel neljandal kohal (+2.26,4).

«Praegu tundub olukord muidugi hea, aga reedel punkte ei saa. Esimest korda jagatakse neid välja alles laupäeval. Ehk saaks järgmisel aastal reegleid muuta nii, et punkte jagataks ka reedel,» viskas Hyundai tiimijuht Cyril Abiteboul eilset päeva kokku võttes veidi villast.

Sordo ülesandeks on aastaid olnud valitud etappidel Hyundai esisõitjale toe pakkumine ning meeskonnale väärtuslike tootjapunktide kogumine. Sõitjate arvestuses ta MM-tiitlile ei pretenteeri.

Kui meeskond annaks Sordole käsu Neuville endast mööda lasta, teeniks sõitjate arvestuses maailmameistritiitlit jahtiv belglane rohkem väärtuslikke punkte. See lahendus ei meeldiks kindlasti aga Tänakule, kuna ka tema püüab kõnealuse tiitli eest võidelda.

Nimelt juhib Soome MM-ralli järel WRC-sarja sõitjate üldarvestust Neuville 168 silmaga, Ogier on temast maas 27 silmaga. Neile järgneb Tänak 137 punktiga.

«Ma ei taha reedel sekundeid loovutada. See tähendaks, et kaotaksime palju aega. Samuti on Sordol hetkel hea tunne – talle meeldib siin olla, talle meeldib see ralli ja fännid toetavad teda. Seetõttu ei taha me praeguses etapis sellist taktikat kasutada,» vastas Abiteboul kuumale küsimusele.

Akropolise ralli on üks selle hooaja kurnavamaid võistlusi, mida koges reedel eelkõige Toyota meeskond. Kõnealuse autotootja rallisõitjad Sébastien Ogier ja Elfyn Evans kannatasid turboprobleemide käes, samas kui Takamoto Katsuta lõhkus väljasõidul auto.

Postimees vahendab sündmusi otseblogis.

Märksõnad

Tagasi üles