PUNKTITABEL Vahevõidu teeninud Neuville suurendas MM-sarjas oma edu (2)

Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Hyundai Motorsport

Kuigi Kreeka MM-ralli lõpeb homme, jagati nädalavahetuse kõige priskemad punktid tänase võistluspäeva järel.

Sellest hooajast on kasutusel süsteem, kus laupäeva järel esikohal olev sõitja saab 18 ning tema järel tulevad sõitjad vastavalt 15, 13, kümme, kaheksa, kuus, neli, kolm, kaks ja ühe silma.

Oluline on märkida, et punktide teenimiseks peavad sõitjad homme ralli lõpetama. Nad võivad küll oma tänaselt kohalt langeda või tõusta, aga katkestamine on silmade teenimiseks keelatud.

Täna teeniti punkte nõnda: Thierry Neuville 18, Dani Sordo 15, Sébastien Ogier 13, Ott Tänak 10, Sami Pajari 8, Robert Virves 6, Yohan Rossel 4, Kajetan Kajetanowicz 3, Georg Linnamäe 2 ja Fabrizio Zaldivar 1. 

Märkida tasub aga kaht asja: Pajari, Virves, Rossell, Kajetanowicz, Linnamäe ja Zaldivar sõidavad Rally2-autoga ehk klassi võrra nõrgema autoga kui tipud; kuuendana lõpetanud Virves teenis karjääri esimesed MM-punktid.

MM-sarja punktitabelis on seis seega järgnev:

1. Thierry Neuville 186

2. Sebastien Ogier 154

3. Ott Tänak 147

4. Elfyn Evans 132

5. Adrien Fourmaux 111

6. Kalle Rovanperä 104

7. Takamoto Katsuta 65

8. Dani Sordo 42

9. Andreas Mikkelsen 29

10. Esapekka Lappi 27

Homme läheb Kreeka karmidel teedel jagamisele veel maksimaalselt 12 silma. Punktikatsel teenib parim viis, teine koht neli, kolmas kolm, neljas kaks ja viies ühe silma. Võistluspäeva arvestuses jagub punkte seitsmele paremale, kiireim saab seitse, aeglaseim ühe silma.

Tagasi üles