Draama Pariisis! Olümpiavõitjaks kroonitud odaviskaja sai disklahvi

Copy
Sadegh Beit Sayah
Sadegh Beit Sayah Foto: ISSEI KATO / REUTERS / SCANPIX

Pariisi paralümpial toimunud odaviskevõistlusel (klassis F41) näitas pikimat odakaart (47,64 meetrit) iraanlane Sadegh Beit Sayah, kes jäi hiljem diskvalifitseerimise tõttu kuldmedalist ilma.

Diskvalifitseerimise täpseid üksikasju pole veel avalikustatud, kuid väidetavalt oli Sayah kohtunikelt teeninud kaks kollast kaarti.

Viimase neist sai ta väidetavalt seetõttu, et lehvitas pärast edukat võistlust Rahvusvahelise Paralümpiakomitee reeglitega vastuolus olevat lippu. Esimese hoiatuskaardi saamise põhjus ei ole veel teada.

Rahvusvahelise Paralümpiakomitee reeglite kohaselt tohib sportlane võidujärgselt lehvitada vaid oma kodumaa rahvuslippu.

Iraan kaebas otsuse edasi, aga nende apellatsiooni ei rahuldatud. Koondise esindajate sõnul oli Beit Sayahi lipp religioosne, mitte poliitiline, vahendab Iltalehti.

Diskvalifitseerimise järel sai kulla kaela hoopiski India odaviskaja Navdeep Singh. 

Pariisi paralümpiamängud algasid 28. augustil ja lõpevad täna, 8. septembril. Eestit esindasid viis parasportlast: ujujad Matz Topkin, Robin Liksor ja Susannah Kaul, kettaheitja Egert Jõesaar ning debütandist triatleet Laura-Liis Juursalu.

Märksõnad

Tagasi üles