Pettunud Ogier: asjad ei lähe üldse õiges suunas

Copy
Sébastien Ogier
Sébastien Ogier Foto: Colin McMaster / Toyota

Kreeka MM-rallil teise koha kursil liikunud Sébastien Ogier (Toyota) käis viimasel kiiruskatsel autoga üle katuse ning langes esikümnest välja. Nüüd selgitas kaheksakordne maailmameister, miks ta sellisesse õnnetusse sattus.

Ogier’ eesmärk oli viimaselt päevalt võtta maksimum. Ta oli liikumas pühapäevaste suurimate punktide kursil ning püüdis viite lisapunkti ka punktikatselt. Üpris katse alguses sõitis ta aga rajalt välja ning käis masinaga üle katuse. Kuigi ta suutis pärast 20 minutilist remonditööd taas sõitu jätkata, siis oli suur mäng mängitud.

Üheksandat MM-tiitlit jahtinud Ogier selgitas, et saatuslikuks sai purunenud rehv. «Kahjuks purunes meil rehv kohe katse alguses. Seetõttu ei saanud ma järgmises kurvis korralikult pidurdada ja sõitsimegi välja.

Kuigi ma sain rehvi purunemisest aru, siis järgmisel pidurdamisel ei valmistunud ma selleks piisavalt hästi. See oli väga kiire lõik ja ma ei suutnud piisavalt pidurdada,» ütles 40-aastane prantslane Soome telekanalile MTV-le.

Sébastien Ogier Toyota Yaris Rally1-auto pärast õnnetust katse finiši poole liikumas.
Sébastien Ogier Toyota Yaris Rally1-auto pärast õnnetust katse finiši poole liikumas. Foto: McKlein / Toyota GAZOO Racing

Erinevalt konkurentidest pidi ta viimasele katsele startima kõvaseguga rehvidel, kuigi ideaalne valik olnuks pehmed rehvid. Ogier tunnistas, et tal polnud vajalikku rehvisegu lihtsalt enam järel.

«Meeskonnana ei teinud me enne katset õiget rehvivalikut. Uskusime, et nädalavahetusel ei saja üldse. Suutsin meeskonnale vähemalt mõned punktid koguda,» viitas Ogier 13 punktile, mis ta suutis koguda laupäeval ning mis poleks punktiarvestusse läinud, kui ta poleks suutnud pühapäeval finišisse jõuda.

Üldarvestuses langes Ogier kolmandaks ning jääb Thierry Neuville’ist maha 38 punktiga. Pärast võitu Soomes otsustas muidu valitud etappidel osalenud Ogier kaasa teha terve järelejäänud hooaja.

«See (tiitlivõitlus – toim) ei tundunud (enne Kreekat – toim) kuigi paljulubav ja nüüd ei lähe see üldse õiges suunas. Ma ei muretse selle pärast liiga palju, sest võimalus meistritiitli võitmiseks tuli natuke tühjast kohast. Tegin Kreekas peaaegu perfektse töö, aga see ei lähe arvesse, kui sa tervena finišisse ei jõua,» nentis Ogier.

Märksõnad

Tagasi üles