OTSEBLOGI Kalev/Cramo alustab teekonda Meistrite liiga põhiturniirile (1)

Copy
Kalev/Cramo jaoks on juba varakult käes hooaja ühed tähtsamad mängud.
Kalev/Cramo jaoks on juba varakult käes hooaja ühed tähtsamad mängud. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti korvpalli esiklubi Kalev/Cramo kohtub Türgis peetava Meistrite liiga kvalifikatsiooni poolfinaalis Slovakkia tšempioni Levicega. Postimees vahendab kell 16.30 algavat mängu otseblogis.

Enne mängu

Kalevlased jõudsid mängupaika Antalyasse kolmapäeval. Treenerid, pealik Heiko Rannula ja Indrek Reinbok lendasid mängijatest veidi varem, et saalis vastast analüüsida. Levice alistas grusiinide Kutaisi kindlalt 111:87.

«Kindlasti ei tohi neil lasta oma rütmis mängida. Nagu mäng näitas, kasutasid nad selle edukalt ära. Täna neil lasti mängida. Suures pildis saime selgeks, mida nad teha tahavad, peame 40 minutit survet avaldama,» ütles Rannula veidi pärast lõpuvilet Postimehele.

Levicet vedasid kolm ameeriklast. Mängujuht Ty Nichols viskas 29, korvialune jõud Karl Gamble 16 ja äär Stephon Jelks 15 punkti. Tiimist poole moodustavadki välismängijad. Lisaks jänkide triole kuulub satsi kaks soomlast, Aatu Kivimäki (11 silma) ja Joel Mäntynen (0) ning rootslane Felix Terins (9).

Kalevi poolelt püsivad endiselt küsimärgi mängujuhi Arik Smithi kohal, kes pole pärast 31. augusti vigastust korralikult treeninudki. «Praegu pole veel 100 protsenti kindel. Tegime otsuse, et ta ikkagi proovib, kuid homses mängus tema roll nii suur pole. Kui peaks edasi saama, siis finaalmängus on tal see suurem,» avas pealik eile tausta.

Rannulat ootab Kaleviga ees juba kolmas eurosarja kvalifikatsiooniturniir järjest. Mida on eelnev õpetanud? «Just see vaimne pool, et me üle ei mõtleks ja eelkõige oma mängule keskenduks. Siiamaani on vastasele keskendumisele liiga palju rõhku pandud,» vastas ta.

Miniturniiri esimene poolfinaal algab kell 14. Sarnasel Kalev/Cramole otse teise ringi pääsenud tšehhide Nymburk kohtub Kosovo meistri Trepçaga.

Meistrite liiga põhiturniirile pääseb kogu seltskonna peale vaid võitja. Finaal toimub pühapäeva õhtul.

Tagasi üles