Maletäht ahistas aastaid naismängijaid, saates neile ka kasutatud kondoome (2)

Copy
Maleturniir. Pilt on illustreeriv ja ei ole otseselt seotud loos kirjeldatud isikutega.
Maleturniir. Pilt on illustreeriv ja ei ole otseselt seotud loos kirjeldatud isikutega. Foto: Denes Erdos / AP / Scanpix

43-aastast Läti maleässa Andrejs Strebkovsit karistati hiljuti vähemalt 15 naismängija ahistamise eest viieaastase mängukeeluga.

Nüüd võttis teema osas «Sjakksnakki» taskuhäälingus avalikult sõna lätlase üks ohvritest, rootslanna Anna Cramling Bellon. 22-aastane rootslanna sõnul saatis 43-aastane Strebkovs teistele mängijatele pornograafilise sisuga sõnumeid ning kasutatud kondoome.

«Kõige hullem oli see, et ta esitles end kirju saates kellegi teisena. Avasin kirja ja arvasin, et see on sõbralt. See on haige. Olin täiesti kohkunud ja mõtlesin: miks ma midagi sellist saan?» sõnas rootslanna.

Võidetavalt ahistas Strebkovs mängijaid karistamatult umbes kümneaastase perioodi vältel.

Rahvusvaheline maleliit (FIDE) määras 43-aastasele Läti maleässale augustis viieaastase mängukeelu, vahendab portaal Kronen Zeitung. See keelab tal osaleda või füüsiliselt kohal viibida ükskõik mis FIDE-reitinguga ülemaailmsel sündmusel. 

«Ta oleks pidanud saama vähemalt 30–40 aastat. Viis aastat on liiga lühike aeg. Ma ei saa aru, mis toimub. Sellel mehel olid kõigi nende inimeste aadressid ja ta saatis neile noortele tüdrukutele midagi nii vastikut. See on kohutav,» väljendas Bellon enda arvamust karistuse osas.

Osa ohvritest olid väidetavalt ka alaealised. Läti politsei juhtumi uurimiseks kriminaalmenetlust ei algatanud.

Märksõnad

Tagasi üles