VIDEOD Vihase vutiderbi kurb tulem: 13 vigastatut

Copy
Viini Rapidi ja Austria vahelise derbi järel läks väljakul ka kakluseks.
Viini Rapidi ja Austria vahelise derbi järel läks väljakul ka kakluseks. Foto: Kuvatõmmis videost

Sel pühapäeval läksid Austria jalgpalli meistrivõistlustel omavahel vastamisi igipõlised linnarivaalid Viini Rapid ja Austria. Kuigi duelli võitsid 2:1 esimesed, kõneletakse päeva hiljem kõigest muust kui mängust. 

Seda põhjusel, et pärast lõpuvilet puhkes staadionil (ja hiljem ka selle ümbruses) paras kaos, mille rahustamiseks tuli politseil reageerida suurte jõududega ning isegi siis kulus osapoolte laiali ajamiseks omajagu aega.

Sellel kõigel oli aga oma hind: nimelt sai rüseluse käigus vigastada kümme korrakaitsjat ning ühe vormikandja vigastused olid koguni nõnda tõsised, et ta tuli toimetada sündmuspaigalt haiglasse. Lisaks politseile said vigastada ka kolm külalismeeskonna fänni. 

«Puhkenud rüseluse sütitavaks jõuks oli kahe fännigrupi omavaheline kokkupõrge, kui nad hakkasid teineteise suunas pürotehnikat viskama,» viibutas Austria politsei juhtunut kommenteerides sõrme kodumeeskonna ehk Viini Rapidi poole.

Nimelt palkab just kodumeeskond turvafirma, kes viib staadioniväravates läbi kontrolli, et fännid keelatud esemeid tribüünidele ei viiks, kuid sel korral ei saanud vastav ettevõte politsei hinnangul oma tööga hakkama. 

Tagasi üles