Kesk-Euroopa rallil saab taas näha kümmet Rally1-autot

Copy
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Hyundai Motorsport

Kuigi sel nädalal on kõikide põrinasõprade pilgud suunatud Tšiilisse, kus toimub autoralli MM-sarja 11. osavõistlus, siis teisipäeva õhtul avalikustati ka ülejärgmise, Kesk-Euroopa ralli osalejate nimekiri.

Tšehhi, Saksamaa ja Austria (sügiseselt poristele) asfalditeedele stardib ühtekokku 44 masinat, millest kümme on kõrgeima kategooria ehk Rally1-omad. 

Hyundai saadab Thierry Neuville'i ja Ott Tänaku kõrval lahingusse asfaldispetsialist Andreas Mikkelseni, kes on tänavu kihutanud Monte Carlos (6.), Horvaatias (6.) ja Poolas (6.).

Toyota meeskond paneb Kesk-Euroopas välja neli masinat: esisõitja Elfyn Evansi kõrval on tagasi teine tiimi põhisõitja, Tšiili ralliks vaimse restardi nimel põgusalt varumeestepingile istutatud Takamoto Katsuta. Samamoodi istuvad Yarise rooli kaheksakordne maailmameister Sebastien Ogier ja noor soomlane Sami Pajari. 

M-Sport tuleb rajale kolme masinaga: tavapäraste sõitjate Adrien Fourmaux' ja Gregoire Munsteri kõrval oma kolmandas autos Kreeka ärimees Jourdan Serderidis.

WRC2-klassis on ennast üles andnud 15 ekipaaži, kuid ühtegi eestlast nende seas pole. 

Kesk-Euroopa ralli sõidetakse 17.–20. oktoobrini, kuid enne seda tuleb rallimaailmas välja jagada Tšiili kruusarallil teenitavad punktid. Sel nädalvahetusel sõidetaval võidukihutamisel on võimalik pilku peal hoida Postimehe vahendusel.

Märksõnad

Tagasi üles