Uue MM-ralli peaproov kulges viperusteta

Copy
Paraguay ralli testvõistluse võitis Volkswagen Polo GTI R5ga kihutanud Marco Bulacia.
Paraguay ralli testvõistluse võitis Volkswagen Polo GTI R5ga kihutanud Marco Bulacia. Foto: Instagram @petrobrasrallypy

Järgmisel aastal saab Paraguayst 38. riik, kes on võõrustanud autoralli MM-etappi ning selleks, et kõik kulgeks viperusteta, korraldati möödunud nädalavahetusel kohapeal testvõistlus, mida väisasid ka MM-sarja tähtsad ninad.

Encarnacióni linna ümbruses baseeruval rallil olid kohal M-Spordi ja Toyota meeskonna, rahvusvahelise autoliidu (FIA), tulevase rehvitootja Hankooki ja MM-sarja eest hoolitseva WRC Promoteri esindajad. 

«Kõik osalised jäid korralduse ja ralli ülesehitusega äärmiselt rahule. See võistlus osutus ideaalseks treening- ja harjutuskorraks võistluse korraldajatele,» vahendab rallit.fi WRC Promotori üht tähtsaimat isikut Simon Larkinit. 

«Riigi presidendi Santiago Peña kohalolek neljapäevasel tseremoniaalstardil andis meile ka kinnitust, et Paraguay valitsus on täielikult selle projekti taga,» jätkas ta. 

«Ralli on Paraguays äärmiselt populaarne, millele viitab ka tõsiasi, et testvõistlusel oli stardis koguni 17 Rally2-masinat. Ootame väga, millise kire ja entusiasmiga siinsed fännid MM-sarja tervitavad. Meie mõistame hästi, et tegemist on uue ja põneva peatükiga MM-sarja jaoks,» lausus Larkin.

Paraguay ralli korraldajad lõid WRC-sarjaga käed kolmeks aastaks ning sealne debüütralli sõidetakse järgmisel suvel 28.–31. augustil.

Debüütvõistlusega seoses on Lõuna-Ameerika meedias hakanud ringlema ka äge kuulujutt, et koguni üheksa (!) kohalikku rallimeest on huvitatud selle tarbeks tippklassi Rally1-masina rentimisest.

Kuigi ühtegi konkreetset nime pole välja öeldud, võib eeldada, et nende seas on muu hulgas WRC2-klassis kihutavad Diego Dominguez ja Fabrizio Zaldivar, kes osalesid ka nädalavahetusel sõidetud testrallil. 

Viimasel kõige paremini ei läinud, sest ta oli sunnitud kohe avakatsel katkestama ning sai lõpuni tulla ainult superrally-süsteemis. Dominguez lõpetas ralli kolmandana, seda kohaliku mehe Agustin Alonso ja Boliivia ässa Marco Bulacia järel.

Märksõnad

Tagasi üles