PUNKTITABEL Tänak hiilis veidi Neuville'ile lähemale, kuid belglasel on MM-tiitel siiski praktiliselt käes

Copy
Thierry Neuville
Thierry Neuville Foto: Hyundai Motorsport

Kuigi Tšiili MM-ralli lõpeb pühapäeval, jagati nädalavahetuse kõige priskemad punktid laupäevase võistluspäeva järel.

Sellest hooajast on kasutusel süsteem, kus laupäeva järel esikohal olev sõitja saab 18 ning tema järel tulevad sõitjad vastavalt 15, 13, kümme, kaheksa, kuus, neli, kolm, kaks ja ühe silma.

Oluline on märkida, et punktide teenimiseks peavad sõitjad pühapäeval ralli lõpetama. Nad võivad küll oma laupäevaselt kohalt langeda või tõusta, aga katkestamine on silmade teenimiseks keelatud.

Laupäeval teeniti punkte nõnda: Kalle Rovanperä 18, Elfyn Evans 15, Ott Tänak 13, Thierry Neuville 10, Adrien Fourmaux 8, Sami Pajari 6, Gregoire Munster 4, Esapekka Lappi 3, Nikolai Grjazin 2, Gus Greensmith 1.

Kuigi Tänakul õnnestus kolm punkti Neuville'ile lähemale hiilida, edestab belglane meie meest ikkagi 31 punktiga ja seda olukorras, kus sõita on jäänud veel kaks ja pool rallit ehk maksimaalselt on laual veel 72 silma.

MM-sarja punktitabelis on seis seega järgnev:

1. Thierry Neuville 202

2. Ott Tänak 171

3. Elfyn Evans 155

4. Sebastien Ogier 154

5. Adrien Fourmaux 138

6. Kalle Rovanperä 104

7. Takamoto Katsuta 65

8. Dani Sordo 42

9. Sami Pajari 40

10. Esapekka Lappi 36

Pühapäeval läheb Tšiilis karmidel teedel jagamisele veel maksimaalselt 12 silma. Punktikatsel teenib parim viis, teine koht neli, kolmas kolm, neljas kaks ja viies ühe silma. Võistluspäeva arvestuses jagub punkte seitsmele paremale, kiireim saab seitse, aeglaseim ühe silma.

Tagasi üles