Kolmandaks pudenenud Tänak: rehvid ei mänginudki hommikul rolli

Copy
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: DUFOUR FABIEN / Hyundai Motorsport / Fabien Dufour

Laupäevaste esimeste katsetega koha võrra langenud ning seeläbi ennast kolmandalt positsioonilt leidev Ott Tänak lõunases meediaalas ülemäära jutualdis polnud.

Tänak alustas teist päeva liider Elfyn Evansist kolme sekundi kaugusel, kuid edestas Kalle Rovanperä omakorda 7,1 sekundiga.

Päeva teise, 25,64 km pikkuse katsega, kus meie mees ka poolspinni tegi, mängiti see järjekord aga ümber ning Tänak pudenes kolmandaks (+8,1 Evansist, +6,3 Rovanperäst). 

Hommikupooliku viimase katsega läks Evans veel rohkem eest ära (+17,4), kuid Rovanperä tuli hiiresammu jagu Tänakule lähemale (+6.1). 

Suurt rolli, et asjad nii läksid, mängis ilmataat, kes «võlus» kohale vihmapilved, muutes muidu äärmiselt kulutavad kruusateed pehmemaks. 

«Ilmselgelt rehvidega manageerimine täna hommikul rolli ei mänginud, sest pidamist oli vähe ja viimane katse oli üldse võrdlemisi vesine,» sõnas Tänak lõuna ajal RallyTV-le, kuid lisas, et suures plaanis olid tingimused siiski head.

Juba katselõpu kommentaarides andis Tänak mõista, et ta pole autoga päris sina-peal ning viitas, et see oli ka põhjus, miks kaheksandal katsel väike spinn sisse tuli. 

«Masina tagaosa läks käest ja auto läks teega risti. Pidime tagurdama, et teele tagasi saada, kuid pärast seda oli kõik korras,» sõnas Tänak intsidendi kohta.

Tšiili ralli jätkub kell 21.07 ning täna on kavas veel kolm kiiruskatset. Pühapäeval ootab sõitjaid ees neli kiiruskatset. Neil kõigil saab silma peal hoida Postimehe otseblogi vahendusel  

Märksõnad

Tagasi üles