Udus sõitmisega toime tulnud Neuville: usaldasin legendi ning tundsin end kindlalt

Copy
Thierry Neuville
Thierry Neuville Foto: Panoramic / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Tšiili MM-ralli laupäevane päev lõppes sõitjate jaoks väga raskelt: rinda tuli pista nii udu kui vihmaga. Karmide tingimustega tuli edukalt toime individuaalselt MM-tiitlit jahtiv Thierry Neuville (Hyundai).

«Meil ​​oli täna (laupäeval - toim) selge eesmärk jõuda neljandale kohale ja see õnnestus hästi. Saime juba hommikul vajaliku positsiooni kätte, mistõttu pidime  pärastlõunal lihtsalt oma kohta kaitsma,» ütles Neuville päeva kokku võttes.

«Udus oli meil võimalus teistele järele jõuda, seega pidime kiiresti sõitma. Siiski ei sõitnud me piisavalt hästi,» lisas ta 

«Teadsin, et vigadeks ei ole ruumi. Ma lihtsalt usaldasin legendi ning tundsin end kindlalt. Millegipärast teadsin alati, kuhu me läheme,» sõnas Neuville.

Rasketes oludes sõitmine õnnestus Neuville'il hästi: enne uduse 11. katse algust lahutas kolmandal kohal paiknevat Ott Tänakut ja neljandal kohal platseeruvat belglast 32,9 sekundit, kuid pärast kõnealust katset vähenes vahe 14,2 sekundini.

«Ka udu liikus kiiresti, nii et tingimused ei olnud kõigile täpselt ühesugused. Meil oli väike võimalus kolmandaks saada, kuid vahe oli liiga suur,» lisas ta.

Ralli üldarvestuses lõpetas Neuville päeva neljandana (kaotust liidrile Kalle Rovanperäle kogunes 43,7 sekundit). Teisel kohal on Elfyn Evans (+15,1) ja kolmandal Tänak (+33,6).

Postimees hoiab Tšiili rallil kätt pulsil otseblogi vahendusel.

MM-sarja punktiseis laupäevase võistluspäeva järel:

1. Thierry Neuville 202

2. Ott Tänak 171

3. Elfyn Evans 155

4. Sebastien Ogier 154

5. Adrien Fourmaux 138

6. Kalle Rovanperä 104

Märksõnad

Tagasi üles