Drell visati NBAs üle parda. Mis saab edasi?

Copy
Henri Drell pääses kevadel Chicago Bullsi ridades neljal korral väljakule. Kas ja millal ta uuesti NBAs võimaluse saab, pole teada.
Henri Drell pääses kevadel Chicago Bullsi ridades neljal korral väljakule. Kas ja millal ta uuesti NBAs võimaluse saab, pole teada. Foto: Nam Y. Huh/AP Photo/Scanpix

Augusti keskpaigas tuli teade, et Eesti korvpalli­koondislane Henri Drell kolib NBAs Chicago Bullsist – kus ta kevadel kirja sai oma esimesed minutid suurliigas – Portland Trail Blazersisse. Tõsi, tegemist oli esialgu nn treeninglaagri lepinguga, ning nädalavahetusel, mõni päev enne laagri algust ütles Blazers selle üles.

NBAs on palju erinevaid lepingutüüpe ning kaugeltki kõik mängijad ei saa garanteeritud lepinguid. Lisaks neile on olemas näiteks nn kahepoolsed (two-way) lepingud, teatud ajal keset hooaega saab hakata mängijatega sõlmima kümnepäevaseid lepinguid. Ja on ka niisugused, mille Blazers Drelliga treeninglaagriks sõlmis ning millest saadi loobuda.

Drell mängis tänavu NBA suveliigas veel Bullsi eest, kuid too klubi ei pakkunud talle järgmiseks hooajaks kahepoolset kontrahti. Vabaagendiks jäänud eestlasest ääremängija vastu tundis huvi Trail Blazers. Samas oli selge, et ses klubis on kahepoolsetele lepingutele suur konkurents.

Tagasi üles