Rovanperä edastas tuleviku kohta segaseid signaale

Copy
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Foto: GUILLERMO SALGADO / AFP / Scanpix

Enam pole mingi uudis, et Kalle Rovanperä naaseb tuleval aastal autoralli MM-sarja täiskohaga. Aga edasi?

Veel vähemalt mõned nädalad valitseva maailmameistri staatust nautiv soomlane tõmbas pärast teist järjestikust tiitlit hoogu maha. Tänavu osales ta vaid valitud etappidel, hoides jäigalt kinni esialgsest lepingust. Nii ei teinud Rovanperä ka erinevalt Sebastien Ogier'st hooaja lõpus erandeid, et Toyota tiimi aidata.

Nädal tagasi 24. sünnipäeva tähistanud rallimees on seni 11 etapist osalenud seitsmel. Kindlasti jääb vahele järgmine, Kesk-Euroopa mõõduvõtt. Novembriks, hooaja finaaliks Jaapanis võib ta end ehk taas välja ajada. Ametlikku kinnitust veel sellele pole.

«Usun, et olen patareid täis laadinud. Olen valmis täiskohaga naasma, kuigi tean, et tuleb veel pikem ja raskem hooaeg,» rääkis Rovanperä usutluses Autospordile.

Aasta jooksul on ta lisaks vanale armastusele driftile katsetanud erinevaid ringraja sarju. Järgmisel hooajal tuleb sel rindel otsi koomale tõmmata, aga edasi...

«2025. aastaks on plaanid paigas. Teen kindlasti Toyota ridades kaasa kogu WRC-hooaja. Naasen täiskohaga,» märkis Rovanperä. «Pärast seda ei tea ma ringraja asjus midagi. Aga tahan kindlasti veel seal võistelda.»

Ehk kõigis intervjuudest käib autoralli kohta jutt vaid 2025. aastast. Kui peamiselt tuntakse praegu muret Hyundai tiimi – ning sellega seoses Thierry Neuville'i ja Ott Tänaku tuleviku pärast –, siis võib varitseda ka oht, et maailma kiireim mees taandub (taas) areenilt.

Tagasi üles