Toyota sõlmis mitmeaastase lepingu ja naaseb F1te

Copy
Toyota juht Akio Toyoda.
Toyota juht Akio Toyoda. Foto: Eugene Hoshiko/P/Scanpix

Toyota naaseb vormel 1te esimest korda pärast 2009. aastat pärast seda, kui alustab koostööd Haasi meeskonnaga, millele hakkab pakkuma oma tehnilist kompetentsi.

Pressiteates tuuakse välja, et koostöö on juba alanud ning Toyota hakkab Hasile pakkuma erinevaid arendusteenuseid, kuid lisaks lubatakse jagada oma teadmisi ja ressursse.

Toyota on varasemalt F1s veetnud kaheksa hooaega tehasemeeskonna ja mootoritarnijana, saavutades 13 poodiumikohta. Seda perioodi on hiljem meenutatud kui üht suuremat läbikukkumist F1s, sest Jaapani autotootja mattis kuninglikku sarja miljardi, kuid loodetud Grand Prix võitu nad ei teeninud.

Haasi koostööpartnerina jätkab ka Ferrari, kellelt nad on alates 2016. aastast tellinud mootori ja erinevaid teisi tehnilisi lahendusi. Seega tekib haruldane kolmikliit, kuhu on lisaks Haasile kaasatud kaks autotootjat.

Uue koostöö eesmärk on, et Haas areneks kiiremini ja paraneks nende konkurentsivõime F1s. Toyota soovib koostööst ammutada uusi teadmisi ja oskusi.

Pressiteates mainitakse, et Haasi ja Toyota koostöö algab koheselt ning Jaapani autotootja kaubamärki näeb USA meeskonna vormelitel juba järgmisel nädalal, kui F1 sari naaseb pausilt ning toimub etapp Texases Austinis.

Haas on F1 konstruktorite punktitabelis hetkel seitsmendal kohal, kuuendat kohta hoidvast RB-st jäädakse vaid kolme punkti kaugusele.

Märksõnad

Tagasi üles