Tänak viimaste MM-rallide eel: eesmärk on koguda maksimumpunktid

Copy
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Romain Thuillier / Hyundai Motorsport

Järgmisel nädalal sõidetakse Tšehhi, Austria ja Saksamaa teedel autoralli MM-sarja eelviimane etapp, Kesk-Euroopa ralli. Eesti parim rallisõitja Ott Tänak (Hyundai) läheb võistlusele vastu enesekindlalt ja on võtnud sihiks maksimumpunktide kogumise.

Teisipäeval 37. sünnipäeva tähistav Tänak läheb MM-hooaja eelviimasel etapile vastu punktitabeli teisena. Oma esimese MM-tiitli suunas liigub tema tiimikaaslane Thierry Neuville, kes on punktitabelit juhtinud Monte Carlo rallist alates.

Belglase edu saarlase ees on 29 punkti, kahe etapiga on saadaval veel maksimaalselt 60 punkti. Matemaatiline võimalus on maailmameistriks tulla ka Toyota sõitjatel Sébastien Ogier'l ja Elfyn Evansil, kes jäävad Neuville'ist maha vastavalt 41 ja 46 punktiga.

«Mina naudin Kesk-Euroopa ralli olemust kõigist asfaldirallidest kõige rohkem. Paljud teelõigud on tänavu taas uued, mis peaks asja huvitavaks tegema. Eelmisel aastal oli stardikoht esimesel päeval väga oluline. Märja ilma tõttu määrdus tee kiiresti iga läbisõitva autoga.

Kindlasti mängib ka sel aastal kriitilist rolli ilm. Austria ja Saksamaa on üksteisele väga sarnased põldudevaheliste teede ja paljude ristmike poolest, kuid Tšehhi teed on tavaliselt metsa sees, katkisema asfaltkatte ja paljude n-ö lõhedega.

Kuidas teed sel aastal välja näevad, saame teada alles rajaluure käigus. Meeskondlik punktitabel on hetkel huvitav ja me läheme sinna eesmärgiga koguda maksimumpunktid ja panna konkurente surve alla,» rääkis Tänak pressiteates.

Kesk-Euroopa ralli toimub alles teist korda. Mullu debüteerinud uuendusliku võistluse, mis sõideti kolme päeva jooksul kolmes riigis, võitis Neuville. Teine oli Kalle Rovanperä, kes seekord ei stardi ja kolmas Tänak.

WRC-hooaeg lõpeb 21.–24. novembrini sõidetava Jaapani ralliga. Seal võtsid Toyota sõitjad mullu kolmikvõidu, poodiumile kerkisid Evans, Ogier ja Rovanperä.

Tagasi üles