Kodused võõrsil: viimaks platsile saanud Konontšuk tegi hea esituse, Jõesaare viskekäsi jättis soovida

Copy
Artur Konontšuk
Artur Konontšuk Foto: ewe-baskets.de

Laupäeval said välismaal platsile kaks Eesti korvpallikoondislast: Artur Konontšuk ning Janari Jõesaar.

Käevigastuse tõttu mõned mängud vahele jätnud Konontšuk naasis taas platsile kui tema koduklubi Oldenburg kohtus laupäeval Saksamaa karikavõistluste kaheksandikfinaalis Frankfurdi Skylinersiga. Avapoolaeg oli tasavägine ning Skyliners juhtis vaid kolmega. Kui teisel veerandil viskasid Skylinersi mängijad 24 punkti, siis Konontšuk tiimikaaslased  viskasid vaid kümme punkti ning avapoolaja järel oli Frankfurdi tiim 17 punktiga peal.

Kolmandal veerandil kisus vahepeal asi väga inetuks kui Skyliners 31-punktiga juhtis, kuid Oldenburg vähendas veerandi lõpuks vastaste edu pea poole võrra. Viimasel veerandil tegi eestlase koduklubi võimsa 22:10 spurdi ning poolteist minutit enne kohtumise lõppu lahutas kahte meeskonda vaid seitse punkti. Mängu otsustavatel hetkedel näitasid Skylinersi mängijad vabvaiskejoone taga külma närvi ja võitsid lõpuks mängu 85:79. 

Konontšuk sai platsil olla pea 27 minutit ja sai selle aja sees kirja 11 punkti, seitse lauapalli ning kaks resultatiivset söötu. Kolmepunktijoone tagant viskas Eesti koondislane vaid 16,7 protsendilise täpsusega (1/6). Tiimi parim oli 29 silma toonud Justin Jaworski. Vastaste resultatiivseim oli 27 punktiga Trey Calvin.

Poola kõrgliigas sõitis Janari Jõesaare koduklubi Varssavi Dziki külla Włocławeki Anwilile. Seal haaras kodumeeskond kiirelt initsiatiivi ning avaveerandi järel oldi kümne punktiga peal. Teisel veerandil suutis Dziki kaotusseisu vähendada neljale punktile. Jõesaare koduklubi jäi aga viimasel minutil veidi magama ning vahepeal kaotati koguni 15ga. Włocławeki võistkond võitis mängu lõpuks 79:70.

Jõesaar oli platsil ligi 26. minutit ning selle jooksul viskas ta viis punkti, andis kuus söötu ja võitles kaks lauapalli. Kolmepunktiviskeid tabas ta viiest vaid ühe (20 protsenti). Dziki parimad olid 14 punkti toonud Nicholas McGlynn ning Rickey McGill. Vastaste resultatiivseim oli 17 silmaga Dj Funderburk.

Järgmisena mängib tuleva nädala laupäeval Oldenburg Saksamaa kõrgliigas Ulmi korvpalliklubiga. Poola kõrgliigas teist kohta hoidval Dzikil on nädal aega pausi, järgmisena mängitakse 21. oktoobril Toruniga.

Tagasi üles