EELVAADE Tartu peab eurosarjas ellu jäämiseks imesid korda saatma

Copy
Tartu Bigbanki mängijad.
Tartu Bigbanki mängijad. Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees

Sel nädalal alustab teekonda võrkpalli eurosarjas Tartu Bigbank, kes läheb CEV Challenge Cupi raames kahel korral vastamisi Ukraina klubi Žõtomiriga. Mängud toimuvad kolmapäeval ja neljapäeval Tartu Ülikooli spordihoones.

Žõtomiri meeskond on Ukraina kõrgliigas hetkel esikohal, võidetud on kõik kolm senipeetud mängu.

Bigbank on Cronimet liigas teisel kohal, pühapäeval saadi kahe võidu kõrvale esimene kaotus. Peatreener Alar Rikberg on viimased nädalad treeninud just euromängudele mõeldes, ent viimatine kaotus Riia meeskonna vastu teeb talle tuska. «Tundub, et mängijad olid mõtetega juba euromängudel ja jutt Riia ohtlikkusest ei jõudnud kohale ning võitluseks poldud valmis. Kui avageim tuli üsna lihtsalt meile, siis mõeldi, et tulebki kuidagi niisama. Ka tehtud vahetused olid tingitud sellest, et mängijad ei saanud oma ülesannetega hakkama,» sõnab juhendaja volley.ee veebilehel.

«Ukraina klubi on väga korraliku tasemega, neil on serblasest sidemängija ja ülejäänud ukrainlased, kelle seas on nii koondise tasemel mehi kui rahvusvahelisel tasemel mehi. Kui mõelda, kuidas asjad olid enne Riia kohtumist, siis oleksin öelnud, et Ukraina klubi on kerge favoriit. Vaadates aga meie eilset mängu, siis on ikkagi vaja imesid korraldama hakata. Aga kindlasti läheme me võitlusse, lihtsalt juurde on vaja panna igalt poolt. Peame teistmoodi riskeerivalt mängima ja lootma õnnestumise peale. Samas vaadates ka trenne ja oma meeskonda, siis see üks kaotus koduliigas katastroofi ka ei tekita ühe päevaga ja loodetavasti oli see lihtsalt tööõnnetus,» loodab Rikberg.

Et Bigbank saaks mõlemad mängud pidada oma kodusaalis, tuli vastasele võimaldada Tartus pikemalt treenida. «Ses osas meil kodusaali eelis seekord nii suur pole, sest vastane on nädal enne saanud meie saalis treenida ja harjuda ning neil pole ka reisiväsimust jalgades,» lisab peatreener.

Esimene CEV Challenge Cupi 1/32-finaali kohtumine peetakse kolmapäeval, teine mäng päev hiljem. Mõlemal päeval algab mäng kl 19.

Kolmapäeval peab korduskohtumise Challenge Cupil ka Pärnu Võrkpalliklubi, kes läheb kell 19.00 1/32-finaalis võõrsil vastamisi Ukraina klubi Horodokiga. Avamängu võitis Horodok 3:0, seega vajavad vastased edasipääsuks kaht geimivõitu. Kui Pärnu suudab aga mängu 3:0 või 3:1 võita, otsustab edasipääseja kuldne geim.

Samuti tuleb kolmapäeval platsile Selver x TalTechi meeskond, kes läheb CEV Cupi 1/32-finaalis võõrsil kell 21.00 vastamisi Sloveenia klubi Maribori OK-i Ventiga. Avamängu võitis Eesti klubi 3:1 ja on seega korduskohtumise eel väikeses eelisseisus.

Tagasi üles