Rootsi laskesuusaäss sai dopinguproovi andes veremürgistuse

Copy
Jesper Nelin.
Jesper Nelin. Foto: SCANPIX / dpa / picture-alliance

Läänenaabrite laskesuusataja Jesper Nelin andis dopinguproovi, mille järel sattus ta eluohtlikkuse seisundisse.

Juba paari nädala pärast antakse Soomes laskesuusahooajale avapauk. Mullu MMil esimese individuaalse poodiumikoha saanud Nelinil on hiljuti läinud ettevalmistus hästi, kuid kevad polnud nii lilleline. «See algas üsna halvasti. Mul oli kevadel dopingukontrollist tingitud veremürgitus. See on pigem ebaõnn, mida ei tohiks lasta juhtuda,» ütles ta.

Nelin andis haiglas dopingu jaoks vereproovi. Paar päeva hiljem sai ta aru, et midagi on korrast ära, sest käe veresooned olid muutunud mustaks.

Veremürgistus on keha äärmuslik reaktsioon infektsioonile, mille tekitaja on tavaliselt bakter, viirus või seen, mis on tunginud inimese organismi ning seal elu tegevuseks soodsa keskkonna leidnud. Inimese organismile see aga ei sobi ning seetõttu tekib kehas vastureaktsioon.

Allikas: ravijuhend.ee

Nelin suundus oma arstist isa poole, kes nägi kätt ja andis pojale antibiootikume. Kui mures laskesuusatäht oli? «Natukene, aga paari päeva pärast hakkas see käe peal vähenema ja tunne oli juba parem,» vastas 2018. aastal Rootsi teatemeeskonnaga olümpiakulla võitnud Nelin.

Täpselt kuu aja pärast saavad Rootsi laskesuusatajad tänavu esimest korda võistlustulle asuda Idre Fjällis. Kaks nädalat pärast seda algab MK-sari 30. novembril Soomes Kontiolahtis.

Tagasi üles