Serena Williams leidis kaelalt midagi ehmatavat

Copy
Serena Williams
Serena Williams Foto: MARIO ANZUONI

Kaks aastat tagasi karjäärile joone alla tõmmanud tenniselegend Serena Williams elas hiljuti üle ehmatava (tervise)avastuse.

43-aastane ameeriklanna avastas nimelt mais oma kaelalt kerge muhu või kumeruse, mida seejärel arstide juurde kontrollima läks. Uuringute tulemusena ilmnes, et tegemist oli pahaloomulise tsüstiga, mis tuleks eemaldada. Nõnda kirjutaski Williams ennast sel nädalal haiglasse sisse, et protseduur ära teha.

TikTokki postitatud videopöördumises sõnas ameeriklanna, et viinamarjasuuruse tsüsti eemaldamine oli valus ning enne tuli see ka vedelikust tühjaks lasta. «Olen tänulik, kuid samal ajal ka veidi kartlik. Igal juhul ootan juba väga taastumist,» lisas ta. 

@serena Back in May I found a lump showing on my neck. I immediately went to the doc got a mri and was told I have a brachial cyst. Have you ever heard of that? They said I don’t need to get it removed if I don’t want. So I did not get it but it kept growing. I decided to get more test and 3 test and one biopsy later everything is still negative but doctors advised I get it removed asap because it was the size of a small grapefruit and it could get infected or worse leak. So this is me removing it. I am feelimg so grateful, and fortunate everything worked out, and most of all I’m healthy. I still made it to American doll with Olympia as promised. And yes all is ok. 🙏🏿🙏🏿 #fyp #foryourpage #serenawilliams #mom ♬ original sound - Serenawilliams

 

Serena Williams on ajaloo üks edukamaid tennisiste, kel ette näidata 23 suure slämmi võitu ja neli olümpiakulda (1 üksik- ja 3 paarismängus). WTA-tasemel turniirivõite on tal ette näidata 73, enamat on ajaloos suutnud vaid neli naist. 

Oma profikarjääri eelviimase matši pidas Williams sealjuures meie Anett Kontaveidi vastu

Mis on tsüst?

Portaali virtuaalkliinik.ee andmetel on tsüst (ingl cyst) lai meditsiiniline termin, mis tähistab põiekeselaadset moodustist, millel on seda ümbritsevatest kudedest eraldavad seinad ning mis sisaldab vedelikku või (pool)tahket materjali.

Tsüstid võivad tekkida peaaegu igal pool kehas ja väga sageli on tegemist healoomulise nähtusega, mis ei vaja ravi. Siiski võib vahel (häirivate sümptomite, tsüsti tõttu organi funktsiooni languse, pahaloomulisuse võimalusel) aktiivne ravi või jälgimine vajalik olla.

Märksõnad

Tagasi üles