Tänak tiitliduellidest: praegu pole kindlat strateegiat, mida saaks paika panna

Copy
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Vincent Thuillier / Hyundai Motorsport / Vincent Thuillier

Ott Tänak andis Kesk-Euroopa ralli testikatsel konkurentidele pisikese tormihoiatuse, näidates kõige kiiremat aega.

Tänak läbis 2,11 km pikkuse lõigu esimesel puhul 1.09,5 ja teisel korral 1.07,8ga, millega testikatse ka ära võitis. Sebastien Ogier kaotas talle 0,2, Takamoto Katsuta 0,3 ja Thiery Neuville 0,7 sekundiga.

Testikatse järel astus sel nädalal 37. sünnipäeva tähistanud saarlane ka mikrofonide ette ning rääkis, mida nädalavahetuselt ootab.  

«Esimesel päeval kontrollin teed üle: need on päris nõudlikud, sest seal on palju pori. Laupäeval ja pühapäeval sõidame Saksamaal ning Austrias, kus olukord näib olevat palju puhtam ja ühtlasem. Tänavu pole ilmastikuolud nii muutlikud kui mullu, aga vaatame, millised üllatused meid veel ees ootavad. Loodetavasti läheb meil sujuvalt,» sõnas ta Hyundai pressiteenistusele.

Kesk-Euroopa ralli muudab huvitava(ma)ks ka tõsiasi, et lahtine on nii individuaalne MM-tiitel – Neuville edestab Tänakut 29 punktiga – kui ka meeskondlik tiitel – Hyundai edestab Toyotat 17 punktiga. 

Kui palju võiks see rallit mõjutada? «Meeskondlikus arvestuses oleme, jah, tulises lahingus Toyotaga. Praegu pole kindlat strateegiat, mida saaks paika panna. Eesmärk on Toyotat võimalikult kaugel hoida ja vaatame, mis siis juhtub,» sõnas Tänak.

Õigeks kihutamiseks läheb Tšehhi, Saksamaa ja Austria teedel kell 16.05 ning ralli käekäigul saab kätt pulsil hoida Postimehe otseblogi vahendusel.

Märksõnad

Tagasi üles