PUNKTITABEL Tänak hiilis Neuville'ile küll viis silma lähemale, aga...

Copy
Ott Tänak (vasakul) ja Thierry Neuville.
Ott Tänak (vasakul) ja Thierry Neuville. Foto: IMAGO/Hannu Rainamo

Kuigi Kesk-Euroopa MM-ralli lõpeb pühapäeval, jagati nädalavahetuse kõige priskemad punktid laupäevase võistluspäeva järel.

Sellest hooajast on kasutusel süsteem, kus laupäeva järel esikohal olev sõitja saab 18 ning tema järel tulevad sõitjad vastavalt 15, 13, kümme, kaheksa, kuus, neli, kolm, kaks ja ühe silma.

Oluline on märkida, et punktide teenimiseks peavad sõitjad pühapäeval ralli lõpetama. Nad võivad küll oma laupäevaselt kohalt langeda või tõusta, aga katkestamine on silmade teenimiseks keelatud.

Laupäeval teeniti punkte nõnda: Sébastien Ogier 18, Ott Tänak 15, Elfyn Evans 13, Thierry Neuville 10, Takamoto Katsuta 8, Sami Pajari 6, Gregoire Munster 4, Nikolai Grjazin 3, Oliver Solberg 2 ja Filip Mareš 1.

Kuigi Tänak hiilis Neuville'le viis punkti lähemale, jääb ta belglasest jätkuvalt 24 silmaga maha: ehk MM-tiitel on jätkuvalt pigem Neuville'i kaotada kui Tänaku võita. 

MM-sarja punktiseis*:

1. Thierry Neuville (Hyundai) 217

2. Ott Tänak (Hyundai) 193

3. Sébastien Ogier (Toyota) 184

4. Elfyn Evans (Toyota) 174

5. Adrien Fourmaux (M-Sport) 140

6. Kalle Rovanperä (Toyota) 114

7. Takamoto Katsuta (Toyota) 88

8. Sami Pajari (Toyota) 47

9. Dani Sordo (Hyundai) 44

10. Esapekka Lappi (Hyundai) 33

*Eeldusel, et kõik sõitjad pühapäeval ralli ka lõpetavad

Pühapäeval läheb Austria teedel jagamisele veel maksimaalselt 12 silma. Punktikatsel teenib parim viis, teine koht neli, kolmas kolm, neljas kaks ja viies ühe silma. Võistluspäeva arvestuses jagub punkte seitsmele paremale, kiireim saab seitse, aeglaseim ühe silma.

Hooaja viimasel etapil Jaapanis on maksimaalselt laual 30 punkti, seda samasuguses formaadis: 18 + 7 + 5. 

Märksõnad

Tagasi üles