Aasta treeneri Henry Heina õpilane siirdub USAsse

Toimetaja: Marko Susi
Copy
Mariangela Boitšuki juhendaja Henry Hein kuulutati mullu detsembris aasta treeneriks.
Mariangela Boitšuki juhendaja Henry Hein kuulutati mullu detsembris aasta treeneriks. Foto: Konstantin Sednev

Lühiraja 50 meetri seliliujumise Eesti rekordiomanik Mariangela Boitšuk (20) siirdub jaanuaris USAsse, kus jätkab õpinguid ja sportlaskarjääri Arkansase ülikoolis.

Suvel Euroopa meistrivõistlustel 50 meetri liblikujumises poolfinaali pääsenud Boitšuk valis Arkansase, sest kool pakkus talle kõiki võimalusi, mida otsis. «Arkansasel on võrreldes teiste koolidega parem asukoht ning mul on võimalik palju Eestis käia,» ütles Boitšuk PriitSwimile ja lisas, et alustab uues koolis treeningutega juba jaanuaris.

Arkansase ülikoolist pääses 2024. aasta USA üliõpilasmeistrivõistlustele kolm naisujujat.

Mullu detsembris naiste lühiraja 50 meetri seliliujumises ajaga 27,91 Eesti rekordi püstitanud Boitšuk tõdes, et veel augustis ei plaaninud ta USAsse minna, kuid treener Henry Hein veenis teda ümber.

2023. aastal aasta treeneriks valitud Hein kommenteeris õpilase USAsse siirdumist Facebookis nii: «Puhas rõõm, kui olen suutnud kasvatada sportlase, kes võtab nõu kuulda ja samas ka vastutuse, kui asjad ei suju nii, nagu võiks ja peaks. Igatahes siirdub järjekordne sportlane ookeani taha! Need üheksa aastat sinuga pole olnud just meelakkumine, aga hoian pöialt ja soovin ainult edu!»

Enne USAsse liikumist ootab Boitšuki ees detsembris Budapestis toimuv lühiraja MM. Ta ei ole hooaja algusega rahul, kuid usub, et vorm läheb paremaks. «Olen teinud palju halbu otsuseid, mistõttu pole vorm päris see, mis ta võiks olla,» selgitas Boitšuk.

Heina tuntuim ja edukaim õpilane Eneli Jefimova (17), kes tuli tänavu naiste 100 meetri rinnuliujumises Euroopa meistriks ja Pariisi olümpiamängudel seitsmendaks, siirdub varsti samuti USAsse. Praegu 12. klassis õppiv sportlane teatas mullu sügisel, et liitub pärast gümnaasiumi lõppu Põhja-Carolina osariigi ülikooliga.

Tagasi üles