EELVAADE Kalev/Cramol on suurepärane võimalus läbida eurosarja avaring puhaste paberitega

Copy
Kalev/Cramo fännidel on olnud põhjust rõõmustada.
Kalev/Cramo fännidel on olnud põhjust rõõmustada. Foto: Eero Vabamägi

Kalev/Cramo korvpallimeeskond jätkab FIBA Europe Cupi hooaega teisipäeval koduses Kalevi spordihallis, võõrustatakse Ungari klubi Székesfehérvári Alba. Postimees vahendab kell 19.30 algavat matši otseblogis.

Enne mängu

Heitliku hooaja alguse ja erinevate murede kiuste on Heiko Rannula tüüritav Kalev leidnud viimastel nädalatel hea rütmi. Erinevate liigade peale jahitakse nüüd kuuendat järjestikust võitu. Kõige olulisem: eurorindel on kätte saadud mõlemad senised kohtumised.

Ots tehti lahti 9. oktoobril, kui kodus alistati mõnevõrra üllatuslikult Prantsusmaa kõrgliiga sats Le Portel 66:63. Nädal tagasi saadi võõrsil juba kindlamalt, 87:61 jagu bulgaarlaste Samokovi Rilski Sportist. Võit Alba üle looks juba väga head eeldused F-alagrupist edasi purjetada.

Millise vastasega on tegemist? Mullu lõpetati Ungari liiga põhiturniir teisena, kuid play-off läks vastassuunas. Poolfinaalis kaotati Szolnokile mängudega 1:3, pronksimatšis oldi 3:0 üle Zalaegerszegist.

Tänavu on kodusel tandril seni võidetud neljast mängust pooled. 50-protsendiline saldo on ka Europe Cupil: Rilski alistati kodus 100:88, Le Portelilt saadi võõrsil 73:104 koslep.

«Tegemist on Rilskiga võrreldes teist masti meeskonnaga. Omavahelises mängus oli asi tehtud esimese poolajaga. Le Porteli vastu mängiti 25 minutit võrdselt, aga siis toimus lagunemine. Tuleb väga raske mäng,» ütles Rannula eelmisel nädalal.

Eurosarjas on Albal välja kujunenud selge tugev viisik. Sinna kuuluvad kolm ameeriklast: tagamehed David Nichols (koos kahe kvalifikatsioonimänguga keskmiselt 21,3 p ja 7,3 rs) ja Tyler Thomas (12 p ja 4,5 lp) ning korvialune jõud Jeriah Horne (15,3 p ja 7,3 lp). Neid toetava Ungari koondislased, kogenud viskaja Dávid Vojvoda (16,3 p ja 4,3 rs) ja äär Marko Filipovity (12,3 p ja 4 lp).

Hispaanlasest peatreener Alejandro Zubillaga on seni kasutanud väga lühikest rotatsiooni. Põhiraskust kannavad seitse, heal juhul kaheksa meest. 

Lisaks eelnimetatuile väärib märkimist Läti ja USA passiga korvialune mürakas Andrew Smith. Tema mänguaeg on oluliselt väiksem, kuid panus seni keskmiselt 8,3 ja 4 lauda.

Ülejäänud satsi moodustavad kohalikud mehed.

Europe Cupil pääsevad igast alagrupist edasi võitjad, lisaks kümne kvarteti peale kuus paremat teise koha satsi.

Standings provided by Sofascore
Tagasi üles