Valus löök – Rose’i hooaeg sai läbi

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Derrick Rose vigastas play-offi avamängus põlve.
Derrick Rose vigastas play-offi avamängus põlve. Foto: SCANPIX

Pärast sügisest tööseisakut lühendatud kujul toimuv NBA hooaeg on mängijate füüsise tõsiselt proovile pannud ja paljud tähed on tõsiste vigastuste küüsis.



Üheks peamiseks tiitlipretendendiks peetud Chicago Bulls kaotas play-off’i avakohtumises Philadelphia 76ersi vastu oma mängujuhi ja liidri Derrick Rose’i, kelleta lootused meistriks tulla muutusid sisuliselt olematuks – meeskond on Rose’i ümber ehitatud.

Eelmise hooaja kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud Rose vigastas 1.22 enne mängu lõppu üsna süütus olukorras vasakut põlve ja hilisemad uuringud näitasid, et tegu on eesmise ristatsideme rebendiga ning mees vajab operatsiooni. Halvimal juhul tähendab see kuni üheksa kuu pikkust võistluspausi. Rose’i jaoks jääb seega ära ka Londoni olümpia.

Enne saatuslikku hetke oli Rose kogunud 23 punkti, üheksa lauapalli ja üheksa korvisöötu ehk andnud liidrile omase panuse ja mäng võideti 103:91. «Kõige kurvem võit mu karjääris,» kommenteeris meeskonnakaaslane Kyle Korver juhtunut. «Kuid oleme sel hooajal palju mänge ilma temata pidanud, ehk valmistas see meid halvimaks paremini ette.»

Küsivad pilgud vaatasid laupäeval peatreener Tom Thibodeau’ suunas – miks oli tarvis üsna kindlas eduseisus vigastusealdist Rose’i mängus hoida? «Derrick peab otsustavatel hetkedel platsil olema ja ta oli suure osa viimasest veerand­ajast puhata saanud,» põhjendas peatreener. «Lisaks olid vastased parajasti vahespurti tegemas, ma ei saanud teda puhkama võtta.»

23-aastane Rose on erinevate traumade tõttu sel hooajal vahele jätnud 27 kohtumist.

Suur hoop tabas samal õhtul ka New York Knicksi, kes kaotas põlvevigastuse tõttu mängujuht Iman Schumperti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles