Üliõpilastäht nimetati üllatuslikult USA koondisesse

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Davis koos USA presidendi Barack Obamaga.
Anthony Davis koos USA presidendi Barack Obamaga. Foto: SCANPIX

USA korvpallikoondise esialgsesse nimistusse lisati kaks uut nime, kui väljavalitute hulka pääsesid Oklahoma City Thunderi tagamängija James Harden ning Kentucky ülikooli ääremängija Anthony Davis.

Kentucky ülikooli NCCA meistriks tüürinud 19-aastane Davis tegi USA tugevamas ülikoolisarjas puhta töö, kui valiti nii põhihooaja kui ka Final Fouri parimaks mängijaks, vahendab basket.ee.

Suure ääre kohal mängiv Davis tõi lõppenud hooajal keskmiselt 14,2 punkti, 10,4 lauapalli ja 4,7 kulpi mängus ning suure tõenäosusega saab temast tänavuse NBA draft’i esimene valik.

James Hardenist sai aga juba kolmas olümpiakoondise nimekirja arvatud Oklahoma City Thunderi mängija. Teda ootavad ees meeskonnakaaslased Kevin Durant ja Russel Westrbrook. 22-aastane tagamängija tõi tänavusel põhihooajal Thunderi rivistuses keskmiselt 16,8 punkti, 4,1 lauapalli ja 3,7 korvisöötu mängus.

USA korvpaliikonndis kohtub Londoni olümpia alagrupimängudes Argentina, Prantsusmaa, Tuneesia ning kahe lisavalikturniirilt tuleva meeskonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles