Olümpia suurim üllataja Meilutyte: ma ei suuda oma võitu uskuda

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
15-aastase Ruta Meilutyte triumf 100 m rinnuliujumises
15-aastase Ruta Meilutyte triumf 100 m rinnuliujumises Foto: SCANPIX

Londoni olümpiamängude seni suurima üllatuse on pakkunud kõigest 15-aastane Leedu ujuja Ruta Meilutyte, kes eile hilisõhtul naiste 100 meetri rinnuliujumises kuldmedali võitis.

«Ma ei suuda olümpiakulla võitmist uskuda, see on minu jaoks liiga suur asi,» olid neiu esimesed kommentaarid Austraalia uudistekanalile ABC. «Ma ei oska midagi öelda, võistlus oli väga raske. Poodiumil hakkasin nutma ja alles siis hakkasin aru saama, millega hakkama sain.»

«Me ei teadnud õieti isegi, milleks ta võimeline on,» ütles Meilutyte treener Jon Rudd BBC vahendusel. «Ta on üliandekas ja suure töövõimega – suurepärane õpilane,» kiitus treener.

Lisaks osaleb juba kolmandat aastat  Inglismaal Plymothi koolis treeniv leedulanna olümpial 50 ja 100 meetri vabaltujumises. Meilutyte medal oli Leedu esimene kuld Londonis ja läbi ajaloo Leedu esimene ujumise kuld olümpial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles