Federer pääses maratonmängu järel imelise võiduga finaali

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer jõudis olümpiafinaali.
Roger Federer jõudis olümpiafinaali. Foto: SCANPIX

Tennise maailma esireket Roger Federer pidas olümpial meeste üksikmängu poolfinaalis tõelise maratonlahingu Juan Martin del Potroga, kuid kindlustas endale viimaks siiski 3:6, 7:6, 19:17 võiduga olümpiamedali.

Del Potro võitis avaseti, kuid teise seti kiires lõppmängus jäi 7:5 peale Federer. Otsustav kolmas sett, mida mängiti tervel kaks tundi ja 16 minutit, läheb aga olümpiatennise ajalukku. Federer suutis küll korra del Potro servi murda ja minna ette 10:9, ent kaotas siis oma servigeimi nulliga.

Seisul 14:14 oli Federeril kolm murdepalli, ent del Potro võitis siis viis punkti järjest. Tänavu Prantsusmaa lahtistel šveitslase vastu settidega kaks-null juhtinud, ent ikkagi kaotanud del Potro murdus viimaks seisul 17:17, kui loovutas oma servigeimi ning teist võimalust Federer enam kasutamata ei jätnud.

Esimest individuaalset olümpiakulda jahtiv Federer kohtub finaalis kas kodupubliku soosiku Andy Murray või serblase Novak Djokoviciga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles