FIFA asub uurima olümpia poolfinaali vilistanud kohtuniku tegevust

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunik Christina Pedersen.
Kohtunik Christina Pedersen. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline jalgpalliliit FIFA asub uurima Londoni olümpiamängude naiste jalgpalliturniiri poolfinaalmängu vilistanud kohtuniku tegevust, vahendab Iltalehti.

Norralanna Christiana Pedersen tegi alagrupimängus Kanada ja USA vahel lisaajal kaks kaheldavat otsust.

Kanada oli mängu lõpus 3:2 juhtimas, kui Pedersen määras 80. minutil ameeriklannade kasuks karistuslöögi, sest Kanada väravavaht hoidis tema arvates palli liiga kaua enda käes. Reeglite järgi tohib seda teha kuus sekundit, kuid antud reegli rikkumisele ei järgne ei meeste ega naiste jalgpallis peaaegu mitte kunagi karistust.

Karistuslöök läks vastu müüri, puudutades Kanada kaitsja kätt, mispeale kohtunik penalti määras. USA mängija Abby Wambach selle ka realiseeris ning normaalaeg lõppes viigis. Lisaajal lõi Alex Morgan USA võiduvärava.

Nii Kanada mängijad kui treenerid avaldasid mängujärgselt kohtuniku töö osas suurt rahulolematust.

FIFA sõnul asutakse juhtunut uurima pärast olümpiaturniiri lõppu. «Oleme arvamusel, et kõnealust mängu tuleb lähemalt uurida,» seisus FIFA teates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles