Kalev/Cramo jäeti kodusaalita

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu oli Balti liigas Eesti edukaim klubi BC Kalev/Cramo.
Mullu oli Balti liigas Eesti edukaim klubi BC Kalev/Cramo. Foto: Toomas Huik

Eesti parim korvpallimeeskond Kalev/Cramo tõsteti hooaja hakul välja seni nende koduks olnud Kalevi spordihallist.
 

«Minule meeldiks, kui Kalevi spordihallis mängiksid oma ala parimad meeskonnad,» sõnas Tallinna linna kõrgeim spordiametnik Rein Ilves. Ilusad sõnad, kuid kodust tippkorvpalli armastavad inimesed võivad aastakümneid korvpallipühamuks peetud spordihalli juurde viiva tee unustada. Eesti meistril pole linnale kuuluvas hoones enam kohta.

«Praegu ei oska me oma kodusaali nimetadagi. Oleme rääkinud Rocca al Mare suurhalli ja Audentesega,» tõdes Kalev/Cramo mänedžer Kaarel Sibul.

Neist esimene on klubi kodusaaliks Ühisliiga mängudel, kuid soolase hinnapoliitika poolest tuntud areeni igapäevane kasutamine käiks kalevlastele ilmselt üle jõu. Kuid Audentes … iga korvpallihuviline ju mõistab, et tegemist pole Kalev/Cramo masti meeskonna jaoks sobiva kodusaaliga.

Selver kolib Kalevi halli
Mõlema variandi puhul jääb õhku ka treeninguvõimalus. Audenteses peaks prioriteet olema noorte sportlaste ettevalmistusel ning kui sinna mahuks kaks korda päevas treenima veel ka suurte ambitsioonidega profimeeskond, tekiks küsimus kooli treeningute korralduses.

Suurhall pole aga mõeldud pelgalt spordiareeniks ja kindlasti tekiks perioode, kus spordimeeste treeninguid segaksid kontserdid ja muud üritused. Lisaks tasub taas meenutada maagilist sõna «raha».  

Kuid miks ikkagi ei mahu Kalev/Cramo enam Kalevi spordihalli? Sügisel algaval hooajal on see koduareeniks vaid pealinna tugevuselt teisele korvpallimeeskonnale Tallinna Kalevile ja Selveri võrkpalluritele.

Tallinna Kalevi peatreenerina tegutseb linnavalitsuses töötav Kalle Klandorf, Selver on aga kuulutatud ametlikult Tallinna esindusvõistkonnaks. «Oleks meil mängugraafikud teada, võiks ka kolmanda meeskonna saali ära paigutada, kuid praegu ei oska ükski alaliit meile mänguaegu öelda.

Samas poleks õhtusteks treeninguteks siis ikkagi aegu jagunud ja osa harjutuskordi tulnuks ikkagi viia Siili spordihoonesse,» selgitas Ilves olukorda. Samuti linnale kuuluvas Siili spordihoones käib praegu remont.

Ebaselged põhjendused
Veel mullu jagasid 50 aastat tagasi valminud legendaarse areeni korvpalliplatsi kaks Kalevit. Senist olukorda muutis aga seni aastaid Audentest kasutanud Selveri soov kodusaali muuta. Linn oligi lahkesti nõus neid Kalevi spordihalli lubama. Kalev/Cramo osutus üleliigseks.

Ilvese sõnul oli otsustamisel tähtis klubide poolt saali broneerimiseks esitatud avalduste aeg. Kui aga selgus, et kõik kolm tegid seda juba mais, siis nentis Ilves, et see polnud ikka otsustav.

Ka loo alguses toodud spordijuhi lause valikupõhimõtteks ei sobi, sest pole ju kahtlust – Kalev/Cramo on tasemelt Tallinna Kalevist mitu korda üle. Kui pallimängude esindussaalis soovitakse näha linna tippe, peaksid seal olema ju Selver ja Kalev/Cramo!

Seega on küsimus milleski sellises, mida Ilves ei osanud seletada. Kas käsk tuli kõrgemalt poolt? «Ei, mingit mõjutamist pole olnud,» väitis ta kindlameelselt.      

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles