Legendaarne Di Stefano: Pele oli parem kui Messi ja Ronaldo

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esineja Rio karnevalil Pele kostüümis.
Esineja Rio karnevalil Pele kostüümis. Foto: NACHO DOCE/REUTERS

Argentina ja Madridi Reali jalgpallilegend Alfredo Di Stefano sõnul ei saa tänaseid jalgpallimaailma tippe võrrelda ala kuningaks peetava brasiillase Pelega.

«Kes on läbi aegade parim mängija? Pele! Messi ja Cristiano Ronaldo on küll suurepärased mängijad, kellel on palju häid omadusi, kuid Pele oli neist parem,» arvas karjääri hilisematel aastatel Argentina kodakondsuse Hispaania oma vastu vahetanud Di Stefano.

Di Stefano avaldas ka arvamust, et Messit ja Ronaldot on omavahel üsna keeruline võrrelda, kuna kaks mängijat on nõnda erinevad.

«Messi on nendest kahest kahtlemata tehnilisem. Ta suudab pisikesel maa-alal suurepäraselt palli kontrollida ja triblada,» hindas Di Stefano kaasmaalast.

«Cristiano on see-eest füüsiliselt väga tugev. Ta on kiire ja julge ning suudab palli väravasse toimetada mõlema jalaga,» sõnas Di Stefano Ronaldo kohta.

86-aastane Di Stefano mängis aastatel 1953-1964 Madridi Reali eest üle 300 korra ja võitis selle aja jooksul viis Euroopa karikat (praegune Meistrite liiga).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles