Ränk treening pani Kalevi leegionäri kurtma

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo mängijad Keith McLeod ja Frank Elegar võitluse Lietuvos rytase vastu.
Kalev/Cramo mängijad Keith McLeod ja Frank Elegar võitluse Lietuvos rytase vastu. Foto: Raigo Pajula/Postimees

«Kolm tundi jõusaali ja jooksmist, pealegi oli meil alles eile mäng. See ei muuda meie mängu maa-ala kaitse vastu kuidagi paremaks!» kirjutas Kalev/Cramo korvpallimeeskonna ameeriklasest leegionär Frank Elegar oma Twitteri kontol.

Ilmselgelt polnud 208 cm pikkune tsenter rahul, et Kalevi peatreener Aivar Kuusmaa otsustas lõpetada meeskonnasisese demokraatia ning alustas ränkraskete treeningutega. Esialgsete plaanide järgi pidi kalevlastel olema eile puhkepäev, ent pärast kolmapäeva õhtul Balti liigas Pasvalyse Pieno zvaigzdesilt saadud kaotust korraldasid treenerid hoolealustele hommikul pisut üle kolme tunni kestnud treeningu.

«Ma ei tahaks sellest treeningust meedias midagi rääkida,» teatas Kuusmaa esiti. Kui ta aga kuulis, et üks tema mängijatest oli hommikul tehtud tööd kritiseerinud, muutis ta oma meelt. «Korraldame kolmepäevase raskema tsükli. Täna (eile – toim) oli üks treening, kahel järgmisel päeval teeme hommikul Lasnamäel taas üldkehalise treeningu ja õhtul oleme pallisaalis.»

Nii töötatakse laupäevani, pühapäeval sõidab aga Kalev Venemaale, kus Ühisliigas kohtutakse Euroliigas palliva Himkiga. Kuid see mäng pole treeningute peamine eesmärk. Kuusmaa avaldas lootust, et tehtav töö saab vääriliselt tasutud just detsembri algusesse jäävates tähtsates kohtumistes.

Kuusmaa otsustas raskete treeningute kasuks, kuna tema arvates on meeskonna kehaline seisund vilets. Pärast kolmapäevast kaotust tunnistas Kuusmaa, et tuli korduvalt vastu klubi vanematele ja tuntumatele mängijatele ning hoidis treeningutel koormust väikesena. Selle tagajärjel ei kannata aga Kalevi mängupilt mingisugust kriitikat.

Kuigi Kuusmaa üritab olukorda päästa, pole veel teada, mida arvavad kogu loost Kalevi klubi juhid. Praegu tööasjus välismaal viibivad mehed jõuavad Eestisse tagasi esmaspäeval ning suure tõenäosusega toimub teisipäeval klubis kriisikoosolek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles