Björndalen lõpetab karjääri pärast Sotši olümpiat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole Einar Björndalen tänavustel maailmameistrivõistlustel.
Ole Einar Björndalen tänavustel maailmameistrivõistlustel. Foto: Scanpix Sweden

35-aastane legendaarne laskesuusataja Ole Einar Björndalen otsustas, et võistleb veel viis aastat.          

Tänavu kuuendat korda maailma karikasarja üldvõitu võtnud Björndalen rääkis intervjuus Norra telekanalile NRK, et paneb oma karjäärile punkti pärast 2014. aasta Sotši olümpiamänge

«Kavatsen veel Sotšis võistelda, olen siis 40-aastane,» sõnas Björndalen. «Olen juba 12-aastasest saadik spordiga tõsiselt tegelenud, usun, et viie aasta pärast oleks paras aega karjäär lõpetada.»

«Pean ka perele rohkem aega pühendama,» lisas Björndalen, kes 2006. aastal abiellus Itaalia laskesuusataja Nathalie Santeriga.

Björndalen on juba mõelnud ka sellele, millega ta pärast sportlaskarjääri lõppu tegelema hakkab. «Meil on plaanis luua väike farm, kus oleksid ka hobused, kuna Nathalie armastab loomi, eelkõige hobuseid,» jutustas Björndalen, kes kavatseb abikaasaga ka pere luua, et Norra koondisel järelkasvu oleks. «Kuna olen ise maalt pärit, naudin loomadega tegelemist ja oskan nendega toime tulla.»

Björndalen on tõeline laskesuusatamise kuningas – ta on võitnud 89 MK-etappi, neist üks võit tuli murdmaasuusatamises. Olümpiamängudelt on ta võitnud viis kulda, kolm hõbemedalit ja ühe pronksi. Ta on 14-kordne maailmameister ning võitnud Mmidelt lisaks kümme hõbedat ja üheksa pronksmedalit.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles