Norra rallisõitja Petter Solberg lõpetab karjääri

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Solberg
Petter Solberg Foto: SCANPIX

2003. aastal maailmameistriks tulnud rallisõitja Petter Solberg otsustas oma pika karjääri lõpetada, kuna ei soovi koha eest M-Spordis maksta.

Tänavu Fordis sõitnud 38-aastane norralane avaldas, et M-Spordi boss Malcolm Wilson küsis temalt miljon Norra krooni (üle 135 000 euro), kuid kuna ta ei soovinud WRC-sarjas jätkamise eest maksta, ei õnnestunud neil omavahel kokkuleppele jõuda, kirjutab VG.

«See on kurb. Tahaksin jätkata, aga saan nüüd aru, et järgmisel aastal ma enam WRC-s ei sõida,» tõdes Solberg.

Solberg usub, et suutnuks veel mitu aastat tipptasemel võistelda. «Hakkan kindlasti rallisporti igatsema, olen nii mitu aastat selle keskel elanud ja veider on mõelda, et järgmisel aastal mind seal enam pole,» lausus Solberg emotsionaalselt. «Rallisport on dramaatiliselt muutunud. Kui sa ei soovi maksta, pole sul praktiliselt mingit võimalust edasi sõita.»

1998. aastal WRC-s rallikarjääri alustanud Solberg võitis 13 rallit ning jõudis 47 korral poodiumile, oma pika karjääri ajal võitis ta 412 kiirusekatset. Lisaks 2003. aasta maailmameistritiitlile on ta kolmel korral lõpetanud hooaja teisena ning korra kolmandana, tänavu oli ta MM-sarja üldarvestuses viies.

Tagasi üles