Norra peaminister püüdis isiklikult Solbergi tagasi rallirajale meelitada

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Solberg.
Petter Solberg. Foto: SCANPIX

Norra rallitähe Petter Solbergi teade, et ta ei osale järgmisel aastal MM-sarjas, põhjustas üleriigilise paanika, mis päädis peaministri Jens Stoltenbergi telefonikõnega.

38-aastane Solberg sõitis tänavu Fordi meeskonnas ja kolmel eelneval hooajal endanimelises tiimis, kuid teatas pärast Fordi tehasetiimi kohast ilmajäämist, et tal puuduvad tuleval aastal MM-sarjas kihutamiseks rahalised vahendid.

«Kui teatasin, et ei sõida uuel aastal, pööras see uudis kogu Norra elu pea peale. Peaminister ise helistas mulle ja vestlesime kümmekond minutit,» lausus Solberg väljaandele Motorsport News. Jens Stoltenbergi selline käitumine pole samas üllatav, kuna ta on juba aastaid suur rallisõber.

Solberg kinnitas samas intervjuus, et kavatseb tuleval aastal mingis sarjas siiski kaasa teha. «Kui ralli MM ja vormel-1 kõrvale jätta, olen saanud pakkumisi vist küll igast võimalikust sarjast. Seejuures ei peaks ma omalt poolt midagi investeerima ja saaksin sõita võidule. Viimane punkt on minu jaoks väga tähtis, ükskõik mis sarjaga tegu on,» lausus Solberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles