MM-sarjas stardib Tanel Leoki osalusega Eesti tiim

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Rätsep
Priit Rätsep Foto: Martin Mand

2013. aastal osaleb motokrossi maailmameistrivõistlustel Eesti meeskond Estonian Express Racing, mille loomise taga on kolm meest – Andrus Möllits, Jaanus Kompus ja Tanel Leok. Meeskonna sõitjaks motokrossi MM-sarjas on 2011. aasta Eesti meister Priit Rätsep, kes jätkab MX2 masinaklassis.

Tiim osaleb ka motokrossi Euroopa meistrivõistlustel klassis EMX250. Seal sõitva noore Eesti krossimehe nimi on veel lahtine. Samuti osaleb Estonian Express Racing Tridens Eesti motokrossi meistrivõistlustel.

Estonian Express Racing esimeseks MM-sarja stardiks on hetkel planeeritud hooaja teine etapp, 10. märtsil sõidetav Tai GP. Sealt edasi jätkub hooaeg kolme Euroopa etapiga. Mai keskel liigub MM-sari Lõuna-Ameerikasse, Mehhikosse ja Brasiiliasse. Sarja promootor kompenseerib sellel hetkel nii MX1 kui MX2 klassis TOP 15 hulgas oleva sõitja sõidukulusid nendele etappidele ja nii on Estonian Express Racing meeskonna eesmärgiks, et Priit Rätsep oleks sellel hetkel TOP 15 hulgas.

Tegemist on 100% Eesti meeskonnaga, KTM krossitsikli annab Priit Rätsepale KTM Eesti, tsiklite ettevalmistuse eest hoolitsevad Eesti ettevõtted Ekstreemmoto ja Smartshop Racing.

«Minu jaoks on see väga positiivne ja oluline, et saan jätkata motokrossi MM-sarjas. Ühtlasi tänan Estonian Express Racing meeskonda selle võimaluse eest. Tänavusel Rahvuste Krossil Lommelis sõitsin Eestis ette valmistatud KTM’i tsikliga ja tulemused olid korralikud, seega usun, et Eesti meeskonnaga saame sarjas hästi hakkama. Minu jaoks on oluline ka see, et saan koos Tanel Leokiga hooajaks ettevalmistusi teha, see annab mulle väga palju juurde,» rääkis Rätsep.

Tanel Leok lisas: «Eestil polnud hetkel oma meeskonda MM-sarjas ja kui Andrus minu käest küsis, kas võib minu nime ja Estonian Express nimetust kasutada, siis olin sellega nõus. Lisaks soovisin, et saaks ise ka selle meeskonna juures kaasa lüüa, sest näen seda hea väljundina Eesti sõitjatele, kes maailmas sõita tahavad. MM-sarjas ei ole lihtne jalga ukse vahele saada ja Estonian Express Racing oleks võimaluseks meie sõitjatele. Mul on hea meel, et Estonian Express Racing on 100% Eesti meeskond, mille taga on Eesti ettevõtjad ja toetajad. Minu põhieesmärgiks on uuel aastal Inglise meeskonnaga MM-sarjas sõitmine, kuid kindlasti aitan kaasa ka Estonian Express Racing meeskonna tegemiste juures.»

«Olime Taneliga juba varem korduvalt rääkinud, et miks mitte tulla MM-sarja oma meeskonnaga. Kaaludes erinevaid võimalusi, otsustasimegi luua oma meeskonna. Taneli kogemused ja tutvused motokrossi maailmas on väga suure väärtusega. Estonian Express Racing eesmärgiks on anda võimalus Eesti sõitjatele Eesti meeskonna ridades osaleda nii maailmameistrivõistlustel kui Euroopa meistrivõistlustel,» kommenteeris Andrus Möllits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles