Uus ajavõtusüsteem tekitas Monte Carlo rallil palju pahameelt

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loab Monte Carlo rallil.
Sebastien Loab Monte Carlo rallil. Foto: SCANPIX

Täna alanud autoralli MM-sarja esimesel etapil Monte Carlos tekitas avapäeval palju pahameelt uus ajavõtusüsteem.

Tänavusest hooajast tegeleb ajavõtuga Hispaania firma Sistemas Integrales de Telecomunicacion (SIT) ning täna oli süsteemiga palju probleeme – täna sõidetud nelja kiiruskatse ajal polnud võimalik vaheaegu teada saada, lisaks olid üles tulnud tulemused valed, nii näiteks oli vahepeal kirjas, et rallit juhib Thierry Neuville ja tegelikku liidrit Sebastien Loebi näitas süsteem alles 10. kohal, kirjutab autosport.com.

«See on täiesti vastuvõetamatu, mis täna toimus,» pahandas Volkswageni tiimiboss Jost Capito. «Rahvusvaheline Autoliit (FIA) eeldab, et tiimid oleks võistlusteks korralikult valmistunud ja nad nõuavad kõrget osavõtutasu. Vähim, mis nemad teha võiksid, oleks pakkuda töötavat ajavõtusüsteemi.»

«Probleeme polnud pelgalt ajavõtuga, vaid ka turvalisusega. FIA panustab palju turvalisusele, aga kuidas saab kiiruskatseid läbi viia, kui turvasüsteem ei tööta? Ekraanile ilmus, et on juhtunud õnnetus, samas kui auto liikus. Mis siis saab, kui tegelikult õnnetus juhtub?» lisas Capito.

Pahameelt väljendas ka Citroeni boss Yves Matton, kelle sõnul tuli neil rivaalidega koostööd teha, et saada aimu, mis rajal toimub. Näiteks avakatsel näitas SIT, et Loebi auto jäi seisma. «Niimoodi on võimatu töötada,» tõdes Matton.

Rallit korraldav Automobile Club de Monaco keeldus kommentaaridest, sõnades, et tegemist on FIA ja SITi probleemiga.

«Peame selgeks tegema, mis täna juhtus ja kui meil on kõik info olemas, saame kommentaare jagada,» sõnas FIA rallidirektor Jarmo Mahonen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles