Sõudjate plaanid on paigas, Pajusalu läheb Uus-Meremaale

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võitja Tõnu Endrekson ja teise koha saanud Allar Raja.
Võitja Tõnu Endrekson ja teise koha saanud Allar Raja. Foto: Marina Puškar

Eesti sõudeparemik oli laupäeval stardis talvisel tippvõistlusel Alfa, kus jõudu katsuti sõudeergomeetritel. Ainsana puudus suusatades jalga vigastanud Kaspar Taimsoo.

Meeste konkurentsis teenis esikoha Tõnu Endrekson (1000 m aeg 2.45,2), kes edestas Allar Rajat ja Andrei Jämsät. «Ajaga küll rahule ei jäänud. Praegu on kaks rakset laagrit seljataga ja seetõttu ei olnud vorm kõige parem,» rääkis Endrekson, kes harjutab koos Jämsaga Tatjana Jaansoni käe all.

Eelmisel aastal koos neljapaadis istunud mehed jätkavad hooajaks ettevalmistust kahes grupis. Taimsoo ja Raja keskenduvad Mati Killingu juhendamisel hooaja alguses kahepaadile ning avastart tehakse 22.–24. märtsil Sydneys toimuval MK-etapil. Seejuures minnakse sinna treenima juba paar nädalat enne starti.

Kui esialgu pidid Taimsoo ja Raja sõitma Sydneys koos kahe noorema mehega neljapaati, siis nüüd starditakse siiski kahepaadil. «Rahvusvaheline alaliit nõustus kompenseerima ka kahepaadi sõidukulud ja samas on nooremad mehed olnud seotud sõjaväekohustustega,» põhjendas vahepeal USAs emal külas käinud Raja tehtud muudatust.

Kui Taimsoo ja Raja lähevad Austraaliasse esimesele MK-etapile, siis Endrekson ja Jämsä jätavad selle vahele.  Hooaja alguses peavad nüüd Endrekson ja Jämsä tegema selgeks, kumb mees asub Sevillas toimuval EMil ühepaadil võistlustulle. 31. maist kuni 2. juunini toimuva EMi põhjal tehakse aga hooaja vahekokkuvõte ja vaadatakse, millise paatkonna või paatkondadega edasi minna.

Naiste konkurentsis sai Alfal esikoha Kaisa Pajusalu. Võistluse järel asus ta kohe asju pakkima, kuna täna alustab ta teekonda Uus-Meremaale, kus veedab kaks järgmist kuud koos kohaliku koondisega treenides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles