Novosjolov maailma parim, Eesti noorvehkleja teisel positsioonil

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov
Nikolai Novosjolov Foto: Andres Haabu / Postimees

Nädalavahetusel Saksamaal Heidenheimis peetud MK-etapil viienda koha teeninud Nikolai Novosjolov tõusis värskelt avaldatud meeste epeevehklemise maailma edetabelis taas esimesele positsioonile. Juunioride MK-etapi Maalotis võitnud Katrina Lehis tõusis naisjuunioride arvestuses viiendalt kohalt teiseks.

Novosjolov on kogunud seitsme arvesse mineva võistlusega 195 punkti, talle järgneb sama punktisummaga šveitslane Max Heinzer. Nii Novosjolovil kui ka Heinzeril on ette näidata kaks etapivõitu, üks teine ja üks kolmas koht. Novosjolovi asetab Heinzerist maailma edetabelis ettepoole aga paremuselt viies tulemus, milleks on Heidenheimis teenitud 5. koht. Kolmandat kohta hoiab maailma edetabelis Londoni olümpiavõitja venetsueelalane Ruben Limardo Gascon 192 punktiga, teatab vehklemisliit.ee.

Nädalavahetusel Maalotis naisjuunioride MK-etapil võidutsenud Lehis tõusis viiendalt positsioonilt teiseks. Naisjuunioride edetabelit juhib iisraellanna Alona Komarov 166 punktiga. Lehis on kogunud 162. ja edetabelis kolmandana paiknev venelanna Violetta Hrapina 135 punkti. Eestlannadest mahub edetabelis ettepoole veel Veronika Zuikova, kes 46 punktiga on 19.

Meesjuunioride edetabelis tegi suure tõusu nädalavahetusel Budapestis juunioride MK-etapil teise koha saanud Peeter Turnau, kes 25. kohalt tõusis 11. kohale. Turnau on kogunud 58 punkti, maailma edetabeliliider venelane Sergei Bida aga 186 punkti.

Eesti naisvehklejatest on kõige kõrgemal kohal Irina Embrich, kes 70 punktiga on 22. Maailma edetabelit juhib hiinlanna Yujie Sun 221 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles