Iljuštšenko: edasipääs tuli väga raskelt

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Iljuštšenko
Anna Iljuštšenko Foto: Marko Mumm / EKJL

Kõrgushüppe Eesti rekordinaine Anna Iljuštšenko murdis sisevõistluste ebaõnnestumiste ahela ning jõudis Göteborgi EMil esimest korda sisevõistlustel lõppvõistlusele.

«Edasipääs tuli väga raskelt ja ma pole veel aru saanudki, et pääsesin finaali,» rääkis teisel katsel 1.92 ületanud ja 7. tulemusega edasi pääsenud Iljuštšenko. «Nüüd olen enda jaoks uudses olukorras – ma pole varem kaks päeva järjest võistelnud. Välisvõistlustel on ju enne lõppvõistlust alati vaba päev.»

Olukorra muudab keerulisemaks seegi, et eelvõistlus nõudis väga palju jõudu. Kaks esimest kõrgust alistusid Iljuštšenkole küll avakatsel, kuid 1.89 ületamiseks vajas ta kolme hüpet. Seega kasutas ta minimaalse nelja katse asemel seitset. «Tunnen, et säärelihased on hüppamisest valusad,» märkis ta.

Pühapäeval toimuvale lõppvõistlusele pääsesid kaheksa paremat naist. «Ma ei räägi medali võitmisest, 5. või 6. koht oleksid päris head,» arvas Iljuštšenko. «Konkurendid on tugevad.»

Eleriin Haas alustas võistlust ebakindlalt ning kaks esimest kõrgust alistusid tema jaoks alles kolmandal katsel. 1.89st sai ta aga jagu teisel üritusel. Rohkemaks seekord jõudu polnud. Ta tunnistas pettumust, kuid samas oli uhke, et suutis kaks korda keerulisest seisust välja tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles