Eesti maadlejad avaldasid ROKi otsuse vastu meelt

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Plaser.
Martin Plaser. Foto: Mihkel Maripuu

Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) veebruari keskel tehtud otsus jätta maadlus olümpiamängude kavast välja tekitas maailmas kõvasti pahameelt, ka Eesti maadlejad astuvad samme, et armastatud ala päästa.

Eile toimus Tallinna reaalkooli kõrval asuva Georg Lurichi bareljeefi juures aktsioon «Toeta Eesti maadlust», kus kampaaniajuht Martin Plaser luges ette Eesti olümpiamaadlejate pöördumise, millega kutsuti üles toetama Eesti maadlust.

Pöördumisele kirjutasid alla endised maadlejad, kes on olümpiamängudel võistelnud: August Englas, Arvi Aavik, Valeri Nikitin, Helger Hallik, Toomas Proovel ja Tarvi Thomberg. «Kallid spordisõbrad ja kogu Eesti rahvas! Palume teie toetust kõikidele Eesti maadlussportlastele ja võimalikele tulevastele olümpialastele,» seisab maadlusveteranide pöördumises. «Maadlusspordi kõrgeimaks mõõdupuuks on jõudmine olümpiamängudele. On väga kurb, kui maadlust, üht Eesti spordi alustala, pärast 2016. aasta OMi kavas enam ei ole. Sellega võetakse tänastelt noortelt maadlejatelt olümpiaunistus.»

Suhtlusportaali Facebook koondunud üleskutse «Toeta Eesti maadlust» on eestvedajate sõnul liikumine, milles on ühendatud põlvkondadepikkune maadluskogemus, võitlusvaim tulemusspordis, tervise­sport ning maadluse fanatism.

«Maadluses määrab osavus, vastupidavus ja jõud, õnne peab ka olema. Aktsioon «Toeta Eesti maadlust» pistab rinda Rahvusvahelise Olümpiakomiteega (ROK), kes väga ootamatult Eesti maadlusüldsusele otsustas maadluse olümpiamängudelt kõrvaldamise poolt,» rääkis liikumise kampaaniajuht Plaser. «Olgugi et ees on veel ROKi tippkohtumised, leiame, et üleskutse on vajalik. Eesti maadlejatel on tarkust, visadust ja tahtmist selgitada enda seisukohti – me ei soovi maadluse olümpiamängudelt eemaldamist, vaid soovime arendada ühtset ja tervistavat maadlust. Me ei looda heale õnnele, vaid proovime omaltki poolt näidata, et hoolime maadluse tulevikust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles