FIS peab Veerpalule kulude katteks 10 000 franki valuraha maksma

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu
Andrus Veerpalu Foto: Peeter Langovits

Seoses Rahvusvahelise Spordiarbitraaži (CAS) otsusega tühistada Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) dopingupaneeli poolt Eesti suusatajale Andrus Veerpalule kasvuhormooni tarvitamise eest määratud kolmeaastane võistluskeeld, peab FIS Veerpalule maksma kulude katteks 10 000 Šveitsi frangi (8200 eurot) suuruse valuraha.

Veerpalu andis võistlusvälise dopinguproovi 2011. aasta 29. jaanuaril Otepääl pärast treeningut. Proove analüüsiti Rahvusvahelise Anti-Dopingu Agentuuri (WADA) akrediteeritud laboris Kölnis ning nii A- kui B-proov näitasid kasvuhormooni tarvitamist, seisab CASi pressiteates.

12. septembril 2011. aastal kaebas Veerpalu FISi otsuse edasi Rahvusvahelisse Spordiarbitraaži, Veerpalu kaitsetiimi põhiargument oli, et kasvuhormooni test ei olnud pädev. Täna tegi CAS lõpuks otsuse ning tühistas Veerpalu võistluskeelu ning mõisits Veerpalu õigeks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles