Armstrongi ujujakarjäär lõppes enne, kui alata jõudis

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong 2011. aastal triatlonivõistlustel.
Lance Armstrong 2011. aastal triatlonivõistlustel. Foto: SCANPIX

Endine jalgrattur Lance Armstrong, kes sai mullu sügisel eluaegse võistluskeelu, teatas mõni aeg tagasi, et võistleb sellel nädalavehtusel Texases toimuval ujumisvõistlusel, kuid nüüd mehe plaanid nurjusid.

41-aastane Armstrong pani end kirja täiskasvanutele mõeldud ujumissarja U.S. Masters Swimming võistlustele, mis peetakse sel nädalavahetusel Texase ülikoolis.

Kuna U.S. Masters Swimmingu sarjas ei kehti USA Anti-Dopingu Agentuuri (USADA) dopingureeglid, ei kehti seal ka Armstrongi eluaegne võistluskeeld.

Nüüd aga keelas Rahvusvaheline Ujumisliit (FINA) Armstrongil võistlusel osalemast. «Varem öeldi mulle, et ma olen võistlustele teretulnud, kuid nüüd äkki kõik muutus. Ma ei mõista,» vahendab New York Times Armstrongi sõnu.

Armstrongiga varemgi ujumises võistelnud Dick Worrel ei suuda samuti otsust mõista. «Ma ei toeta seda, et ta dopingut tarvitas, kuid minu vaatevinklist on Masters selline võistlus, kus ujutakse hea enesetunde pärast,» rääkis ta. «Siin ei ole mängus suuri summasid ja au. Minu jaoks ei oleks olnud vahet, kas ta võistleb või mitte.»

Siiski jäi Worrel vähemusse ning suurem osa ujujatest ja võistluse korraldajatest ei tahtnud Armstrongi võistlemas näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles