Suusaliit tegi taas Alaverile ettepaneku, lisaks otsitakse juhendajale mantlipärijat

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Alaver
Mati Alaver Foto: Kristjan Teedema

Eesti Suusaliidu juhatus otsustas teha Mati Alaverile ettepaneku asuda taas Eesti koondise peatreeneriks ja ootab tema otsust paari lähema nädala jooksul.

Teatavasti astus Alaver pärast Andrus Veerpalu positiivset dopinguproovi peatreeneri kohalt tagasi. Nüüd, kus kahekordne olümpiavõitja spordikohtus õigeks mõisteti, ei takista miski Alaveri tööpostile naasmast.

«Otsus Alaver taas suusakoondise etteotsa palgata sündis ühehäälselt,» selgitas suusaliidu juhatuse esimees Jaanus Pulles. «Küll aga tekkis arutelu, kas lisaks Alaverile kui treenerile ja mänedžerile ühes isikus on teisi kandidaate. Jõudsime ühisele järeldusele, et ei ole. Mis tähendab, et Alaverile tuleb leida mantlipärija. Alaver oleks õige mees endale järglast koolitama.»

Alaverile on ettepanek tehtud, nüüd oodatakse vastust. «Me ei seadnud mingeid ajalisi piire, kuid kahe nädala pärast toimub suusahooaja pidulik lõpetamine ning seks ajaks, loodame, on Alaveri vastus meil olemas,» rääkis Pulles ja lisas, et usutavasti jõutakse palga suhtes kokkuleppele. «Nii meie kui Alaver ajame ühte asja – viime Eesti suusatamist edasi – ning tunnetame reaalsust ehk alaliidu võimalusi. Samas on selge, et tippspetsialist peab saama väärilise palga.»

Lisaks peatreeneriga seotud küsimustele võttis juhatus kokku ka murdmaasuusatajate tänavuse hooaja. Sprinterite talv hinnati mitterahuldavaks, naiskond sai hindeks rahuldava, nagu ka distantsisõitjad, kuid ühe erandiga: Aivar Rehemaa etteaste Val di Fiemme MMi 15 km uisusõidus tunnistati väga heaks.

Sprindikoondise treeneri võimalikke kandidaate suusaliidu juhatus ei arutanud, sest esmalt tahetakse ära kuulata Bjørn Kristianseni kokkuvõte hooajast ning uurida sportlaste seisukohti.

Samuti ei arutanud juhatus Veerpalu varasemate dopinguproovide võimalikku avamist.

Pulles: «Mulle isiklikult on täiesti arusaamatud kõiksugu õhkupillutud väited, millel pole mingit faktilist tõestust. Samas on antidopinguorganisatsioonidel ilmselt õigus ja võimalus neid proove avada ning suusaliit siia protsessi sekkuda ei saa ega tahagi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles