Levadia kindel võit Flora üle kasvatas põnevust

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Dmitrijev (paremal).
Aleksandr Dmitrijev (paremal). Foto: Andres Haabu

Eesti meistriliiga kuuenda vooru järel ennustab tabeliseis kolme eeldatava suursoosiku vahel tihedat rebimist – nii FC Flora, Levadia kui ka Nõmme Kalju on kogunud 13 punkti. Levadia laupäevane kindel 3:0 võit Flora üle tähendab, et senistes omavahelistes mängudes on nüüd kõik kolm põhikonkurente korra võitnud ja neile korra kaotanud.

Mängus Floraga haaras Levadia initsiatiivi juba kuuendal minutil, kui vabaks jäetud Igor Subbotini ilus kauglöök 25 meetrilt Marko Meeritsa väravas maandus. 63. minutil kasvatas Artur Rärtel Levadia kiire vasturünnaku lõpetuseks mõnelt meetrilt edu kaheväravaliseks.

Kümmekond minutit hiljem niitis Karol Mets Levadia järjekordsel vasturünnakul Rätteli jalust ja tänavu talvel Florast Levadiasse siirdunud keskkaitsja Aleksei Jahhimovitš realiseeris oma endise koduklubiga võisteldes võimsa löögiga penalti. «Kui ta meil Igor Morozovi asemel juba on, las lööb siis penalteid ka,» muigas Levadia peatreener Marko Kristal, viidates meeskonna endisele kaptenile, kes sai mullusel hooajal kirja 12 väravat, neist seitse penaltipunktilt.

Mängu võtmeks pidas Kristal tehtud plaanidest kinnipidamist. «Distsipliini koha pealt oli väga hea mäng. Teadsime, et Florale meeldib palliga olla, ja lasime neil seda teha, aga surusime nad oma poolele,» sõnas Kristal. Flora peatreeneri Marko Lelovi sõnul otsustati mäng ära keskväljal. «Kaotasime seal üks-üks-duelle ning selle tulemusel ei jõudnud pallid kiirelt ründajateni. Aga seis näitab suuremat vahet kui mängupilt,» sõnas ta optimistlikult.

Sama meelt oli keskväljavõitluse kohta Kristal, kelle sõnul vääris eraldi märkimist koondislase Aleksandr Dmitrijevi panus. «Ta ei ole veel füüsiliselt päris 90 minuti vormis, aga see kogemus, mida ta teistelegi annab, on hindamatu.»

Flora on küll löönud kuue vooruga 15 väravat, enam kui keegi teine, ent Lelovile valmistas pisut muret mängus Levadiaga kahvatuks jäänud Sander Posti tegutsemine. «Post võinuks olla nähtavam. Ei saa ka öelda, et pall temani piisavalt ei jõudnud,» sõnas Lelov, kes saatis viimaseks veerandtunniks Posti asemel ründeliini Marten Müti. «Eesmärk oli anda Mütile rohkem kogemusi tugeva vastasega. Ta võib hakata siin lähiajal rohkem mänguminuteid saama,» vihjas Lelov tulevikuplaanidele.

Liidrite kannul püsiv Sillamäe Kalev alistas koduväljakul kindlalt 4:0 Kuressaare, Nõmme Kalju sai sama skooriga jagu Narva Transist. Meistriliiga tänavune uustulnuk FC Infonet alistas tänu Eduard Golovljovi ja Elysee Kouadio väravatele 2:0 Tallinna Kalevi. Golovljovist sai seejuures 16 aasta ja 78 päeva vanusena meistriliiga ajaloo teiseks noorim väravalööja – esikoht kuulub ses arvestuses endiselt Raio Piir­ojale.

Põlve vigastanud Zenjov pääses ehmatusega

Eesti jalgpallikoondise ründaja Sergei Zenjov pidi laupäevases Ukraina liiga kohtumises Kiievi Dinamoga juba 17. minutil pingile tulema, kuna tegi viga samale põlvele, mida tal on juba kaks korda opereeritud. «Toimus kokkupõrge ja väljak oli libe ning niimoodi ma viga saingi. Midagi tõsist õnneks ei ole. Põlve juba uuriti ka ja selgus, et venitasin põlvesidemeid,» lausus Zenjov. «Alguses ikka ehmatas ja mõtlesin, et nüüd on juba kolmas kord.» Mõneks päevaks peab Zenjov aja maha võtma, kuid seitsme kuni kümne päeva pärast on loodetavasti kõik taas parimas korras. «Paar päeva võtan rahulikult ja siis vaatan, kuidas edasi minna,» lisas ründaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles