Karm karistus: vastast hammustanud Luis Suarez peab vahele jätma 10 mängu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luis Suarez (paremal) on äsja löönud hambad Branislav Ivanovici käsivarde. Kas nüüd saavad meestest klubikaaslased?
Luis Suarez (paremal) on äsja löönud hambad Branislav Ivanovici käsivarde. Kas nüüd saavad meestest klubikaaslased? Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalliliit määras Liverpooli ründajale Luis Suarezile kümnemängulise võistluskeelu.

Suarez hammustas pühapäevases liigakohtumises Londoni Chelsea vastu käest vastaste kaitsjat Branislav Ivanovici. Ehkki mängu kohtunikud intsidenti ei märganud, jäi see telekaamerate vaatevälja. Suarez tunnistas ka ise oma tegu ja vabandas Ivanovici ees, kuid see teda karmist karistusest ei päästnud.

Suarez peab vahele jätma neli käesoleva hooaja viimast kohtumist ja kuus mängu uue hooaja alguses. «Nii mängija kui ka klubi on distsiplinaarkomisjoni tänase otsuse karmusest šokeeritud ja selles pettunud. Ootame kirjalikku põhjendust, enne kui täiendava kommentaari anname,» teatas Liverpooli tegevdirektor Ian Ayre.

2011. aastal karistas alaliit Suarezt kaheksamängulise keeluga Manchester Unitedi mängija Patrice Evra rassistliku solvamise eest. Eelmise hooaja lõpus sai aga QPRi pallur Joey Barton 12-mängulise keelu, kuna ründas Manchester City mängijaid.

Suarez on karjääri jooksul juba korra hammustamise eest pika karistuse saanud - 2010. aasta sügisel Ajaxis mängides määrati talle Otman Bakkali ründamise eest seitsmemänguline võistluskeeld. Ajax müüs seepeale Suarezi 26,5 miljoni euro eest Liverpooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles