Ojamaad ootab emotsionaalne hooaja lõpp – Motherwelli põhimehed lahkuvad

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Ojamaa vastu on viimase poole aasta jooksul korduvalt huvi tundnud Poznani Lech.
Henrik Ojamaa vastu on viimase poole aasta jooksul korduvalt huvi tundnud Poznani Lech. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise ja Motherwelli ründaja Henrik Ojamaa sõnul ootab tema koduklubi ees äärmiselt emotsionaalne hooaja lõpp, kuna paljud põhimehed on klubist lahkumas.

Selle hooaja lõpus saab läbi 11 Motherwelli mängija leping ja suure tõenäoseusega mitmed neist ka lahkuvad. Ojamaa enda leping kestab järgmise hooaja lõpuni. Peatreener Stuart McCall on kinnitanud, et võimalikult paljude meeste lepinguid proovitakse pikendada.

«Meie grupp mängijaid on omavhel väga lähedased, kuid mõned mehed liiguvad nüüd edasi. See on osa jalgpallist ja me peame seda aktsepteerima,» rääkis Ojamaa wishawpress.co.uk-le. «Mõni mängija on olnud meeskonnas juba 3-4 aastat ja on valmis järgmiseks sammuks. Soovin kõigile neile parimat. Oli tõeline rõõm olla selliste meeste klubikaaslane.»

Ojamaa rõhutas veelkord, et selliste suurepäraste mängijate kõrval on olnud imeline mängida. Eriti hea klapp on 21-aastasel eestlasel olnud aga ründaja Michael Higdoniga, kelle arvel on sellel hooajal juba 24 liigaväravat, millest paljud on tulnud just Ojamaa söötudest.

«Me mõistame üksteist hästi ja tekitame ründes hea duo. Kui saame omavahelise suhtluse ja liikumised paika, siis on meie vastu raske mängida,» selgitas Ojamaa. «See, kui palju Michael on väravaid löönud, on suurepärane ja meeskonna jaoks ülioluline. Mul on tema üle hea meel. Olen talle palju väravasööte jaganud, kuid viimane kord andis tema aga minu väravale söödu. Olen oma hooajaga väga rahul ja tunnen, et olen võrreldes eelmise aastaga sammu edasi teinud.»

Higdon on suurfavoriit ka selle hooaja Šotimaa liiga parima mängija auhinnale. Samuti on ta üks nendest meestest, kes võib suvel endale uue koduklubi leida. Kusjuures nelja parima mängija nominendi hulgas ei ole mitte ühtegi sellel aastal juba meistritiitli kindlustanud Celticu mängijat. Viimane kord, kui parimaks mängijaks ei valitud ei Celticu ega Rangersi (mängis sellel aastal tugevuselt neljandas liigas) mängijat oli aastal 1990, kui auhinna sai Aberdeenis pallinud Jim Bett.

Sellel nädalavahetusel kohtubki Motherwell kodusel Fir Parkil Celticuga. Ojamaa usub, et Celtic tuleb nende vastu oma tugevaimas koosseisus ning oodata on head mängu. «Mõlemale meeskonnale meeldib mängida jalgpalli, seega peaks tulema põnev mäng, mis meeldib ka neutraalsele vaatajale,» rääkis ta.

Liigatabelis hoiab Motherwell hetkel 57 punktiga teist kohta. Lähim ohustaja Inverness jääb maha kuue punktiga. Liidrite heitlus Celticuga toimub pühapäeval.


Tuntuimad Motherwelli mängijad, kelle leping lõppeb selle hooajaga: Darren Randolph, Tom Hateley, Simon Ramsden, Nicky Law, Chris Humphrey, Michael Higdon, James McFadden, Steven Saunders ja Omar Daley.

Kindlasti võib suvel oodata pakkumisi ka Ojamaa eest. Stabiilse ja hea hooaja teinud noor mängija võib olla tõusnud mitmete Euroopa meeskondade huviorbiiti.Talvise üleminekuperioodi ajal proovis Ojamaad oma ridadesse värvata näiteks Poznani Lech, kuid tehing jäi toppama, sest Motherwell küsis poolakatele üle jõu käivat üleminekusummat.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles