Fox Sports: NFLi mängijad kasutavad dopingut, kuid neid ei saa Veerpalu juhtumi tõttu testida

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liberec, 20. veebruar 2009: maailmameister Andrus Veerpalu kuldmedali ja kristallgloobusega.
Liberec, 20. veebruar 2009: maailmameister Andrus Veerpalu kuldmedali ja kristallgloobusega. Foto: Toomas Huik

Ameerika jalgpalli liiga NFL seisab suure probleemi ees: on avalik saladus, et paljud mängijad kasutavad kasvuhormooni, kuid seda tõestada ei ole võimalik, kirjutab Fox Sports.

Anonüümseks jääda soovinud NFLi mängija kinnitas väljaandele Milwaukee Journal Sentinel, et kasvuhormooni kasutamine on laialt levinud ning seda kasutab igas klubis umbes 10-15 mängijat.

«Süsteem toimib tänapäeval nagu kellavärk,» kinnitas salapärane mängija.

Kuigi pärast 2011. aasta lockout'i jõudsid nii NFLi kui ka NFLPA (NFLi mängijate ühendus – toim) kokkuleppele, et kasvuhormooni tuleks testima hakata, muutis NFLPA sel aastal meelt.

Põhjuseks toodi spordiarbitraažikohtu otsus mõista õigeks Andrus Veerpalu, kelle kaitsetiim suutis ära põhjendada, et testi piirmäärad on kahtlased.

Milwaukee Journal Sentinel intervjueeris ka paljusid endiseid mängijaid, näiteks Green Bay Packersi LeRoy Butlerit ning Dallas Cowboysi Darren Woodsonit. Mõlemad mehed kinnitasid, et nad ise on keelatud ainetest alati puhtad olnud, kuid teavad mängijaid, kes kindlasti patustavad. Mõlema mehe arvamus oli, et kui testimisi ei tule, kasvuhormooni kasutamine ei lõppegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles