Chelsea võitis ülidramaatilisel moel Euroopa liiga karika

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni Chelsea võitis Euroopa liiga.
Londoni Chelsea võitis Euroopa liiga. Foto: SCANPIX

Euroopa jalgpalli tugevuselt teise klubisarja Euroopa liiga võitjaks krooniti Londoni Chelsea, kes alistas finaalis dramaatilisel moel 2:1 Lissaboni Benfica.

Võiduvärava lõi Branislav Ivanovic kohtumise kolmandal lisaminutil, saates peaga sihile Juan Mata antud nurgalöögi. Chelsea oli mängu 60. minutil Fernando Torrese tabamusest juhtima asunud, kui kaheksa minutit hiljem mängis Inglise klubi kaitsja Cesar Azpilicueta karistusalas palli käega ja Oscar Cardozo viigistas penaltist seisu.

Chelsea saab end seega hetkeseisuga lugeda ajaloolisel moel nii Euroopa liiga kui ka Meistrite liiga tiitli omanikuks, sest viimane karikas leiab tänavuse uue omaniku alles 25. mail. Finaali avavärava löönud Torres saab aga kümme päeva nautida seda, et on nii valitsev Meistrite liiga ja Euroopa liiga võitja kui ka maailmameister ja Euroopa meister.

Benfica jaoks oli kaotus seda valusam, et eurosarja finaalides on neil nüüd tulnud vastase paremust tunnistada koguni seitse korda järjest. Viimane eurokarikas võideti 1962. aastal. Lisaks kaotati alles sel laupäeval koduliigas samuti viimase minuti väravast 1:2 Portole, mis tähendas Benfica jaoks sisuliselt meistritiitli käest libisemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles