Matsalu: Ingrami karistati ebaõiglaselt

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alles pärast palli ära löömist läheb Justin Ingram vastu Bamba Falli kätt.
Alles pärast palli ära löömist läheb Justin Ingram vastu Bamba Falli kätt. Foto: Margus Ansu

FIBA kohtunike instruktor Atso Matsalu rääkis Postimehele, et uurimise käigus jõuti seisukohale, et Eesti meistriliiga finaalseeria kolmandas mängus ei teinud Rocki tagamees Justin Ingram Kalevi tsentri Bamba Falli vastu ebasportliku viga.

«Materjalide vaatamisel on näha, et Ingram mängis palli. Viga oli jõuline, kuid ebasportliku oleks võinud jätta andmata,» sõnas Matsalu, kes oli põhjalikult tutvunud ka kohtunike ja mängu komissari raportitega. «Mäng oli väga närviline ja pingeline ja sellises olukorras on kerge eksida. Samas ei tohi anda ebasportliku viga kergekäeliselt, vaid kohtunik peab olema oma otsuse õigsuses sada protsenti kindel.» Kohtuniku eksimus viis aga seekord Ingrami mängust eemaldamiseni.

Ingramile vilistatud esimese ebasportliku vea, kus ta palli eest võitluses tõmbas õlast Ty Abbottit  hindas aga Matsalu õigeks. «Selle liigutuse abil sai Ingram eelise, lisaks võttis ta sellega ära vastase võimaluse minna üksinda korvile. Reeglite järgi tuleb sellist asja karistada ebasportliku veaga,» selgitas Matsalu.

Vaatamata eemaldamisele, ei pea Ingram homme toimuvat seeria neljandat mängu vahele jätma. Matsalu sõnul on ka vilemeestena väljakul hoopis uued mehed. «Finaalis ei vilistata kahte mängu järjest,» märkis ta.     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles